Çocuklar Gülsün Diye Derneği'nce Erciş'te Yaptırılan Anaokulu Açıldı

Şarkıcı Gülben Ergen'in başkanlığını yaptığı Çocuklar Gülsün Diye Derneği'nce Erciş'in Yukarıışıklı köyünde yaptırılan 3 derslikli anaokulu açıldı.

Daha önce Trabzon, İstanbul, Mardin, Tokat, Erzurum, Sinop, Hatay, Aydın ve Zonguldak'ta anaokulları açan Çocuklar Gülsün Diye Derneği, 10'uncu anaokulunu Yukarıışıklı köyünde yaptırdı.

Açılış töreninde konuşan Vali Münir Karaloğlu, Yukarıışıklı köyü çocuklarının bugün iki bayramı birden yaşadıklarını söyledi.

Milletin gönlünde taht kuran sosyal sorumluluk sahibi şarkıcı Gülben Ergen'in çocukların gülmesi için başlattığı kampanyanın bir sivil toplum örgütüne dönüştüğünü ifade eden Karaloğlu, ücra bir köye bu anaokulunun kazandırılmasında emeği geçen başta şarkıcı Ergen ve arkadaşları olmak üzere sponsorlarına mesajlarıyla katkıda bulunanlara teşekkür etti.

Okul öncesi eğitimin Türkiye'nin her yeri için önemli olduğuna ancak Van için zorunluluk olduğuna işaret eden Karaloğlu, şunları söyledi:

''Çünkü bizim çocuklarımızın çoğunluğunun anadili Kürtçedir. Çocuklarımız birinci sınıfa başlamadan önce eğitim dili olan Türkçemizi onlara iyi bir şekilde öğretemezsek çocuklarımız maalesef dezavantajlı bir şekilde okula başlamış oluyor. Onun için çocuklarımıza anadillerini unutturmadan eğitim dilimiz olan Türkçeyi de kendilerine birinci sınıf öncesinde mutlaka öğretmemiz gerekiyor. Bu bizim için bir mecburiyettir.''

Van'da yaşanan depremde yaşamını yitiren öğretmenler de olduğunu hatırlatan Vali Karaloğlu, ''Deprem en fazla eğitim kurumlarımızı vurdu. Bugüne kadar 61 hayırsever vatandaşımız, kurum ve kuruluşumuz Van ve Erciş'te yıkılan okullarımızın yerine yenisini yapmak için sesimize cevap verdi, yaralarımızı sarmak için yardıma koştu. Bu vesileyle hepsine şükranlarımı sunuyorum'' dedi.

-''Deprem en çok çocukları etkiledi''-

Çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayarak konuşmasına başlayan Gülben Ergen ise fırsat eşitsizliğinin en fazla çocukları etkilediğini bildirdi.

Depremde herkesin acı çektiğini ifade eden Ergen, psikolojik açıdan en büyük acıyı çocukların çektiğini söyledi.

Çocuklar Gülsün Diye Anaokulu öğrencilerinin yarınlara daha bilinçli ve daha aydınlık yürüyeceklerine inandığını kaydeden Ergen, ''Bu okulun yapımında üniversite öğrencilerinin payı büyük. Emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Ben sadece aracıyım. Kocaman bir kalabalıkla size sevgiyle bu anaokulunu kurduk. Burayı size emanet ediyorum'' diye konuştu.

Törende, Vali Karaloğlu, Dernek Başkanı Ergen ve Başkan Yardımcısı Elvan Oktar'a birer plaket ile Urartu motifleriyle işlenmiş vazo ve tabak hediye etti.

Vali Karaloğlu ve Ergen, anaokulunun açılışın yaptıktan sonra sınıflarda çocukları ziyaret etti. Ergen, çocuklarla şarkı söyledi.

Açılıştan sonra gazetecilerin soruları üzerine Ergen, ''Bugün buraya sevinç getirebildiğim ve anaokulu açtığımız için çok mutluyum. Hepimiz kardeşiz ve burada bu çocuklar okudukça inşallah her şey daha güzel olacak'' dedi.

Kaynak: AA