Burhaniye’de Körfez Belediyeler Birliği Toplandı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Körfez Belediyeler Birliği toplantısı yapıldı.

Burhaniye’de Körfez Belediyeler Birliği Toplandı
Barış Manço Parkı içindeki birlik merkezinde düzenlenen toplantıda birliğin 2011 Mali Yılı Faaliyet Raporu okunarak kabul edilirken, Çallı köyü’ne yapılması planlanan katı atık depolama ve bertaraf tesisi konusunda yapılan çalışmalar ele alındı. Merkezi Burhaniye’de bulunan Körfez Belediyeler Birliği, Burhaniye Belediye Başkanı ve birlik başkanı Fikret Akova’nın başkanlığında toplandı. Birliğin 2011 Mali Yılı Faaliyet Raporu’nun görüşülerek karar bağlandığı toplantıda Çallı köyünde yapılması planlanan katı atık toplama ve bertaraf tesisinin yapılması da ele alındı. Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok’un da bir bölümüne konuk olarak katıldığı toplantıda birlik encümen üyelerinin seçimi de yapıldı.

Katı atık toplama ve bertaraf tesisinin 285 dekarlık alanda kurulacağını bildiren başkan Akova, katı atık projesinin yabancı bir firmaya ihale edildiğini söyledi.

Hazırlanacak projenin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunulacağını bildiren Akova, tesislerin 5 ilçe 10 belde ve 81 köye hizmet vereceğini söyledi.

Birliğin 2011 Mali Yılı Faaliyet Raporu’nun görüşülerek kabul edilmesinin ardından encümen üyeliklerinin seçimine geçildi..

Yapılan oylamada sonucunda, Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Havran Belediye başkanı Hasan Lofçalıoğlu, Karaağaç Belediye Başkanı Arif Efetekin ve Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu encümen üyesi oldular .
Kaynak: İHA