Bayram, Burdur ve Çavdır İlçesinde Düzenlenen Törenlerle Kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Burdur ve Çavdır ilçesinde düzenlenen törenlerle kutlandı.

Burdur'daki kutlamalar Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından Gazi Atatürk Stadyumu'nda düzenlenen törenle devam etti.

Törende, Vali Süleyman Tapsız, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya ve Garnizon Komutanı Piyade Albay Ümit Saltaş, halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Kutlamalarda öğrenciler jimnastik, folklor ve step gösterileri sundu. Törende ayrıca ''Comenius Projesi'' kapsamında Gökçebağ İlköğretim Okulu'nun davetlisi olarak Romanya, Bulgaristan ve İtalya'dan gelen yabancı öğrenciler de çeşitli oyunlar sergiledi.

Kutlamalar, yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından tören geçişi ile sona erdi.

Öte yandan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, koltuğunu bir süreliğine Sakarya İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Şeyma Kaya, 4. sınıf öğrencisi Sümeyye Nur Çolak ve 2. sınıf öğrencisi İrem Naz'a bıraktı.

Temsili belediye başkanları, Burdur Gölü'nün korunması, boş alanlara ağaç dikilmesi, piknik alanlarının çoğaltılması, çocukların oynayabilecekleri park alanları ile bisiklet ve yürüyüş yolları yapılmasını istediler. Minik başkanlar, Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne de okullarına bank konulması talimatı verdiler.

Öğrencilerin bayramını kutlayan Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, minik başkanların isteklerinin hayata geçirileceğini söyledi.

Başkan Akkaya, öğrencilere kalem seti hediye etti.

-Çavdır-

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Çavdır'da da törenle kutlandı.

Belediye Dinlenme Tesisleri'nde düzenlenen törene Kaymakam Ahmet Canpınar, Belediye Başkanı Mustafa Uysal, Garnizon Komutanı Zeki Günbay, Cumhuriyet Başsavcısı Cem Üstündağ, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törende öğrenciler şiir okudu ve çeşitli gösteriler sundu. Kutlamalar, yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle son buldu .
Kaynak: AA