Bakan Dinçer’i Okuluna Davet Etti

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir grup ilköğretim öğrencisini kabul etti.

Bakan Dinçer'in koltuğuna bir süreliğine oturan öğrenci, okuluna davet ettiği Dinçer'den eksikliklerin giderilmesi konusunda yardım istedi. Ömer Dinçer, makamında ağırladığı öğrencilerle basın mensuplarının önünde tek tek tanıştı. Dinçer, tanışmanın ardından makamını Altındağ İlköğretim Okulu öğrencilerinden Dilan Özdemir teslim etti. Özdemir, koltuğa oturduktan sonra basın açıklaması yaptı.

Koltukta oturduğu için kendisini ev sahibi olarak hissettiğini ifade eden Özdemir, şöyle konuştu: “Şunun farkındayım; bu koltuğun değil, tüm Türk çocukları ile birlikte ben de bu bayramın asıl sahibiyim. Bu duyguyu bana yaşatan Atatürk’e şükran borçluyum. Bugün buradaysam aileme, sevgili öğretmenime ve büyüklerime teşekkürü bir borç bilirim. Sevgili Atam kara tahtanın başında bıraktığın çocukların tablet bilgisayarlarla artık eğitim görüyor.” Bakan Dinçer'in, ''Sayın Bakanım bize bir talimatınız var mı? Ankara ile ilgili talimatınızı valimize, Milli Eğitimle ilgili talimatınızı müsteşarımıza söyleyebilirsiniz." demesi üzerine Özdemir, Bakan Dinçer'den davet ettiği okulunun eksiklerinin giderilmesi konusunda yardım istedi. Talebine Dinçer'den olumlu cevap alan Dilan Özdemir daha sonra gazetecilere, "Soru varsa alabilirim." dedi.

Bunun üzerine Bakan Dinçer, ''Çok cesur. Ben şimdiye kadar böyle açıkça 'Sorunuz var mı arkadaşlar?' diyemedim." şeklinde espri yaptı Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ve Bakanlık Müsteşarı Emin Zararsız'ın da hazır bulunduğu sonunda programın sonunda Bakan Dinçer, ziyarete gelen öğrencilere çeşitli hediyeler verdi .