23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı İsparta ve İlçelerinde Coşkuyla Kutlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 92'inci yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı Isparta ve ilçelerinde coşku içinde kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan program, öğrencilerin yerel yöneticilerin makam koltuklarını sembolik olarak oturmaları ile devam etti. Törenin ardından Mustafa Şener İlköğretim Okulu öğrenci grubu Isparta Valisi Memduh Oğuz'u ziyaret etti. Makam koltuğuna oturan okul öğrencileri Selin Aydemir ve Mustafa Üstündağ, Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner'i telefonla arayarak, 4+4+4 eğitim sistemi hakkında bilgi aldı. Öğrenciler daha sonra Isparta Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan'ı telefonla arayarak ''İnternet Sokaktan Farksız'' projesi hakkında bilgi alıp, Emniyet Müdürü Gürkan'a proje için teşekkür etti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde Isparta Ülkü İlköğretim Okulu öğrencileri Süleyman Demirel Üniversitesi'nin konuğu oldu. SDÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. İskender Akkurt kabulde yaptığı konuşmada Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının Anadolu'da başlattığı milli mücadele hareketinin 92 yıl önce Ankara'da meclis kurularak taçlandırıldığını ve meclisin milli egemenliği temsil ettiğini söyledi.

Bu meclisin demokrasinin temellerinin atıldığı önemli bir merkez olduğunu söyleyen Akkurt, Atatürk'ün, egemenliğin sembolü bu meclisin açılış gününü geleceğin teminatı çocuklara ve gençlere bayram olarak hediye ettiğini belirtti.

Tüm çocukların ve gençlerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayan Akkurt, ziyaretlerinden dolayı heyete de teşekkür etti.

Daha sonra, Isparta Ülkü İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Göksoy, Rehber Öğretmen Hülya Gülbahar ve Okul Aile Birliği Başkanı Emel Yağmurlu nezaretinde gerçekleşen ziyarette öğrenciler Lüftiye Nurkaya ve Tarık Dutkuner, Rektör Vekili Prof. Dr. İskender Akkurt'tan Rektörlük makamını sırayla devraldı.

Süleyman Demirel Üniversitesi'nin adını duyduğunda ilk aklına gelenin Tıp Fakültesi ve hastane hizmetleri olduğunu belirten Lütfiye Nurkaya, meslek idealinin subaylık olduğunu kaydetti.

Nurkaya'nın rektör olarak talimatı ise ihtiyaç sahibi öğrencilere sunulan burs imkanlarının sayısının artırılması ve genişletilmesi yönünde oldu.

Kutlamalar daha sonra Atatürk Stadı'nda devam etti. Vali Oğuz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Necati Tekin ve Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın araçla çocukların ve vatandaşların bayramını kutladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kürsüye gelen Isparta Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, törende yaptığı konuşmada, bugün çocukların dünya çocuklarıyla beraber dünyaya sevgi, barış ve kardeşlik mesajları verebiliyorsa bunu büyük önder Atatürk'ün önderliğinde Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında verilen mücadeleye borçlu olunduğunu kaydetti.

23 Nisan gününün tarihi bir gün olduğunu vurgulayan Caner, sözlerine şöyle devam etti:

''23 Nisan günü, 1920'de temelleri atılan bir büyük projenin, demokratik ve çağdaş toplumların olmazsa olmazı durumundaki halk egemenliği'nin somutlaştığı en önemli tarihtir. Bugün, bu kutlu tarihî dönüşümün anlamını, toplumumuz için önemini ve günümüzdeki açılımını çok daha iyi anlıyoruz. 19 ve 20. yüzyılda yaşanan büyük ekonomik ve siyasî değişimler, günümüzde yerini teknolojik değişimlere bırakmıştır. 20. yüzyıl sonunda başlayan bilişim teknolojisi, günümüzde akıl almaz bir süratle büyümeye ve gelişmeye devam etmektedir. Haber alma, iletişim kurma, sosyalleşme anlayışlarımızı kökten değiştiren bir çağın baş döndürücü hızına yetişmeye çalışıyoruz.''

Caner, günümüzde, bilginin ışık hızıyla yayılmakta ve aynı hızla eskimekte olduğunu anlatarak, şöyle devam etti:

''Bu inanılmaz çevrim sürecinde, doğru bilgiye ulaşma ve bu bilgiyi verimli biçimde kullanma anlayışı ön plana çıkmaktadır. Çok sayıda veri, zihnimizi sürekli bir bombardıman altında tutmakta, veriler arasındaki uzaklık açılmakta ve doğru ve güvenilir bilgiye ulaşmak zorlaşmaktadır. İnternet üzerindeki filtreleme çalışmaları, günümüzde sizleri zararlı içerikten korunması bakımından hayatî önem taşımaya başlamıştır. Halkımızın bu yönde gösterdiği bilinçli kullanım da konunun önemsendiğini göstermektedir.''

Tören, askeri bando geçit töreni ve öğrencilerin gösterileriyle sona erdi.

-Yalvaç-

Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan program, ilçe stadında devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kaymakam Ahmet Altıntaş, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Hakan Güler ve Belediye Başkanı Tekin Bayram öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı.

Program, şiirlerin okunması, folklor gösterileri, yıl içerisinde yapılan okullararası müsabakalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesi ve sporcularının gösterilerinin ardından geçit töreni ile sona erdi.

-Eğirdir-

Eğirdir'de Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan program, Hükümet Meydanı'nda devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kaymakam Yalçın Yılmaz, Garnizon Komutanı Metin Temel ve Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Söngül, törende yaptığı konuşmada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı'nın Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği bayram olduğunu belirterek, ''Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün, yarınlarımızın güvencesi çocuklarımıza hediye ettiği 23 Nisan Çocuk Bayramı, bu alanda hem dünyada bir ilki oluşturmakta, hem de geleceğin cumhuriyet nesillerine atamızın verdiği önemi ifade etmektedir'' dedi.

Program, şiirlerin okunması, folklor gösterileri, yıl içerisinde yapılan okullararası müsabakalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesi ve sporcularının gösterilerinin ardından geçit töreni ile sona erdi.

Öte yandan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 92'inci yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı Isparta'nın Yenişarbademli, Aksu, Şarkikaraağaç, Gönen, Sütçüler, Atabey, Senirkent, Gelendost ve Uluborlu ilçelerinde de coşkuyla kutlandı .
Kaynak: AA