Ak Parti'li İpek: Yerel Seçimler Cumhurbaşkanlığı Seçiminin Provası Olacak

AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, yerel seçimlerin cumhurbaşkanlığı seçiminin provası havasında geçeceğini söyledi.

Ak Parti'li İpek: Yerel Seçimler Cumhurbaşkanlığı Seçiminin Provası Olacak
Haluk İpek, Antalya’nın Alanya ilçesine bağlı Türkler beldesindeki Alaiye Otel’de partisince düzenlenen 'AK Parti’nin Dünü, Bugünü ve Yarını’ konulu seminerine katıldı.

İpek, parti teşkilatlarına ve belediye başkanlarına bütün güçlerini yerel seçimlere kullanılmasını istedi. İpek, cumhurbaşkanlığı seçimlerini Türkiye’de eskiye dönük ve işlemeyen bir demokrasi vesayet rejiminin ayaklarını ve direklerini yeniden canlandırabilecekleri bir seçim olarak hayal edildiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Türkiye’de ileriye doğru hamleleri durdurabilmenin yolu olarak hayal edildiğini belirten İpek, bununla ilgili yavaş yavaş fısıltılar olduğunu ifade etti.

Yerel seçimlerde ittifaklar yapıldığını belirten İpek, CHP’nin bir yerde MHP’yi, BDP’nin de bir yerde MHP’yi veya CHP’yi desteklediğini söyledi.

Bu nedenle cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yerel seçimler için çok önemli olduğunu kaydeden İpek, yerel seçimlerin cumhurbaşkanlığı seçimlerinin bir provası olacağını kaydetti.

Bu yüzden yerel seçimlerin bu havada yapılacağını belirten İpek, yerel seçimlerde AK Parti teşkilatlarının direnci ve organizasyonu çok önemli olduğunu vurguladı. Yerel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinden alacakları yüksek moralle genel seçimlere de o havayla gireceklerini dile getiren İpek, böylece istikrarın devam edeceğini ifade etti.

İstikrarın devam etmek zorunda olduğunu dile getiren İpek, çünkü dünyanın yeniden şekillendiğine dikkat çekti. "TÜRKİYE BÖLGENİN PARLAYAN YILDIZI, HERKES ÜLKEMİZE YATIRIM YAPMAK İSTİYOR"Afrika’nın kuzeyi, Tunus, Libya, Mısır yeniden şekillendiğini ifade eden İpek, “Hepsi Türkiye’yi örnek alıyor. Türkiye’nin gücünü örnek alıyorlar. Suriye taşlar yerinde oynadı. Türkiye’ye zarar vermeden orada birçok soydaşımızda var. Türkiye’nin iyi bir diyalog kuracak yönetim oluşturacak kişilerin oluşması lazım. Bunun için Türkiye’nin güçlü olması lazım. Eğer bütün dünya Amerika Birleşik Devletleri dahil Avrupa ‘bugün ne yapacağım derken, Afrika da ne yapacağız? Mısır’da ne yapacağız? Libya da ne yapacağız?’ diye soruyorsa bu Türkiye devletinin güçlü yönetimden kaynaklanıyor. Bugün bu başarıların sebebi sandıktan kaynaklanıyor. Sandıktan çıktığımızdan kaynaklanıyor. Sandıktan çıktık anayasa değiştiriyoruz. Sandıktan çıktık Parlamento’da doğru kararlar aldık. Sürekli güçlendik. Sürekli istikrar abidesi olan bir ülke olduk. Tüm dünyada insanlar Türkiye’den gayrimenkul yapmak istiyor. Yaptırım yapmak istiyor. Türkiye’yi yaptırım yapacak en güvenilir ülke olarak görüyor.” dedi.

Seminere Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) eski Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu da katıldı.

Çavuşoğlu, Türkiye’de hayalleri gerçekleştirdiklerini belirterek, bu hayalleri AK Parti’nin içinden çıkmış belediye başkanları, milletvekillerinin gerçekleştirdiğini dile getirdi.Seminere AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, AKPM eski Başkanı Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, belediye başkanları, Alanya, Gazipaşa, Manavgat İlçe Teşkilat mensupları katıldı.

Seminer gün boyunca devam edecek.