Annesiyle Arası Açık Olan Teyzesinin Evini Soydu

İzmir'de, annesiyle arası açık olan teyzesinin evindeki 50 bin liralık altını kız arkadaşı Yasemin U.(23) ile birlikte çalan Ali G. (23) polis tarafından yakalandı.

Annesiyle Arası Açık Olan Teyzesinin Evini Soydu
Olay, İzmir'in Menemen ilçesinde meydana geldi. Ayşe G., geçen hafta polisi arayıp evine hırsız girdiğini ve kasada bulunan 50 bin liralık altınların çalındığını bildirdi. İhbar üzerine polis, Ayşe G. ile görüşmeye gitti. Ayşe G. eve gelen polislere, dışarı çıkmadan önce ev telefonunun çaldığını ve yanlış numara diye kapattığını ardından da başka bir kişinin de kapının ziline bastıktan sonra 'pardon yanlış oldu' diyerek ayrıldığını anlattı. Bunun üzerine olayı genişleterek inceleyen Hırsızlık BüroAmirliği ekipleri, ev telefonuna en son aramanın evin karşısındaki büfeden yapıldığını saptadı. Büfedeki ve çevresindeki işyerlerinin güvenlik kameralarını inceleyen polis, 'hırsızlık' suçundan kaydı bulunan Z.K. ve beraberindeki kişilerin kiralık bir otomobille ayrıldığını belirledi. Genişletilerek sürdürülen soruşturmada, Z.K. ile birlikte ev sahibi Ayşe G.'nin yeğeni Ali G.'nin de hırsızlık planı içinde yer aldığı ortaya çıktı

Takip sonucu Ali G., kız arkadaşı Yasemin U. ve onlara yardım eden T.S. yakalandı. Şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda, çalınan altınları 22 bin TL'ye satın alan kuyumcu Ö.B. de gözaltına alındı.Ailesine şok yaşatan Ali G.'nin, annesiyle teyzesinin arasının açık olduğu için bu şekilde bir plan düşündüğü ve diğer suç ortaklarını, ilköğretim okulundan kız arkadaşı Yasemin U.'nun ayarladığı belirlendi.Polis, olaya karışan Z.K., otomobili kiralayan Y.G. ve onlara yardımcı olan E.D.nin arandığını belirtti.

Emniyet'teki sorgulamaları tamamlanan dört zanlı adliyeye sevk edildi .
Kaynak: İHA