Bakan Günay, Tunus Ziyaretinin Son Gününde Müzeleri Gezdi

Tunus'a üç günlük bir ziyaret gerçekleştiren Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, arkeolojiye duyduğu ilgiden dolayı ziyaretin son gününde Tunus Kartaca Müzesi'ni ve arkeolojik alanları gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

Tunus'ta temaslarda bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ziyaretin son gününde Tunus'taki Kartaca Müzesi ile bazı arkeolojik alanlara ziyaret gerçekleştirdi. Arkeolojiye olan ilgisi dikkat çeken Bakan Günay, arkeolojik alanda bulunan tarihi eserleri teker teker dolaşarak yetkililerden bilgi aldı. Kartaca Müzesi'ne de beraberindeki heyetle bir ziyaret gerçekleştiren Bakan Günay, buradaki heykel ve mozaikleri de yakından inceledi. Zaman zaman cep telefonuyla heykellerin fotoğrafını çeken vebazen de poz veren Bakan Günay, ziyaret sonrasında ise müzenin bahçesinde yerde yatan bir kediyi okşayarak sevdi. Bakan Günay, yanındakilere ise kedinin Tunus Kedisi olduğunu söyledi.

Tunus ziyaretinin son gününde müze ve arkeolojik anları gezen Bakan Günay, daha sonra ise Tunus'un Ennahda Lideri Raşid Gannuşi'yi ziyaret ederek bir görüşme gerçekleştirdi. Bakan Günay, Gannuşi ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından ise akşam saatlerinde yurda döndü .
Kaynak: İHA