Trakya Bölgesinde Sulama Projeleri

Sulama ve Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri Başkanı Vedat Alparslan, hazırladıkları kapalı devre sulama projesi hayata geçirildiğinde 26 bin dönüm tarım arazisinde ikinci bir ürün yetiştirme şansı doğacağını bildirdi.

Alparslan yaptığı açıklamada, bölgedeki Malkara Karaiğdemir Barajı'ndan gelen su ile tarım yapılmaya çalışıldığını belirtti.

Karakavak, Temrizli, Çıkrıkçı, Lahana, Mandıra ve Büyük Mandıra ile Hayrabolu ilçesinin bir bölümünün Malkara'dan sulandığını belirten Alparslan, zamanla kullanılan su kuyularındaki suların çekildiğini ve tarım arazileri ekilemez duruma geldiğini belirtti.

Devlet Su İşleri Edirne Bölge Müdürlüğü'nün açtığı kuyular ile bölgenin tekrar suya kavuştuğunu ifade eden Alparslan, ''Hazırladığımız, kapalı şebeke boru sistemi projesi hayata geçtiğinde, topraklarımızda pirinç ve diğer tarım ürünleri DSİ kuyularından ve barajdan gelen, sanayi atığı olmayan su ile sulanacaktır. 7 bin dekar alanımız geçen iki yıl içinde susuzluktan ekilemedi. Bu sulama projesi, 2012 yılı içerisinde 18 bin dönüme, gelecek yılda 26 bin dönüme hayat verecektir'' diye konuştu.

Projelerinin çizildiğini ve destek verildiği takdirde işçiliklerini de kendilerinin yaparak kapalı sistem sulamaya geçeceklerini belirten Alparslan, yöre halkının ektiği tarım arazilerinden yılda iki ürün almaları halinde ekonomilerinde iyileşme olacağını kaydetti.

Kaynak: AA