Kayıt Defteri Tutmayan Üreticilere 12 Bin Tl Ceza

Antalya'nın Kumluca ilçesi Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik elemanlarınca yapılan rutin denetimlerde kayıt defteri tutmayan üreticilere para cezası uygulandığı belirtildi.

Kayıt Defteri Tutmayan Üreticilere 12 Bin Tl Ceza
Kumluca'nın Mavikent beldesinde zorunlu olmasına rağmen üretici kayıt defterini tutmayan üreticilere 11 bin 874 TL para cezası uygulandığı bildirildi.

Kumluca İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsa Akşit, “Rutin denetimler sonucu tespit etiğimiz iki üreticiye ceza uygulandı. 5996 sayılı kanun gereğince üretici kayıt defterini tutmayanlara bu cezalar uygulanmıştır” dedi.

Bakanlıkça kullanılması yasak ilaçları reçeteye yazanlara bin TL, bitki koruma ürünlerini etiket bilgilerine uygun şekilde kullanmayanlara bin TL, bitki koruma ürünlerini artık ve ambalajlarını belirlenen esaslara göre imha etmeyenlere bin TL para cezası uygulandığını kaydeden Akşit, “Ayrıca sera ürünlerinden numune alarak labarotuvarı gönderiyoruz. Her hangi bir kalıntıya rastlanıldığı zaman imha yoluna gittiğimiz gibi cezai işlem uyguluyoruz” diye konuştu.

Mavikent ve Beykonak toptancı hallerinde ürünlerin naylon poşetlerle getirildiğini belirten Akşit, “Ürünler kasa ile gelmelidir. Üreticileri uyarıyoruz. Bundan böyle sıkı takip sonucu kasa ile ürün getirmeyenler hakkında, naylon torba ile gelen sera ürünlerini satın alan tüccar ve komisyoncuları da sorumlu tutacağız” dedi.

Kaynak: İHA