Fuarda Yurt İçi ve Yurt Dışından 86 Firma Ürünlerini Sergiliyor

Finike'nin Hasyurt beldesinde 21. Hasyurt Tarım Fuarı açıldı.

Hasyurt Mahmut Esen Kültür Merkezi Fuar Alanı'nda gerçekleştirilen törende konuşan Antalya Vali Yardımcısı Hakkı Loğoğlu, uluslararası düzeyde acımasız bir rekabet ortamı yaşandığını söyledi.

Antalya'nın turizm, tarım, tarih ve ticarette önemli ilerlemeler kaydettiğini belirten Loğoğlu, ''Özellikle turizm ve tarımda Türkiye'yi yönlendiren bir coğrafyada yaşıyoruz. Bugün Türkiye tarım üretiminin yüzde 10'u Antalya'da yapılmaktadır. Zoru başaran çiftçimiz, başarılarını devam ettirmek zorundadır'' dedi.

Loğoğlu, ilaç kalıntısına ilişkin yapılan haberlerin telafisinin çok zor olacağına değinerek, üreticilerin üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirerek üretim süreçlerinde hassasiyet göstermesi gerektiğini kaydetti.

Finike Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, küçük bir alanda başlatılan fuarın, ülkenin en istikrarlı ve başarılı organizasyonlarından biri haline dönüştüğünü dile getirdi. Fuarda üretici ile tüketicilerin direkt temas halinde olduğunu vurgulayan Görgülüarslan, ''Fuarda en son teknoloji ve yenilikler sergilenmektedir'' diye konuştu.

Hasyurt Belediye Başkanı Muammer Genç, fuarı, üreticiler ve tüketicilerin maksimum fayda sağladıkları bir organizasyona dönüştürmek için yürekle ve cesaretle uğraştıklarını ifade etti.

Genç, fuarın 10 bin metrekaresi kapalı olmak üzere, toplam 30 bin metrekare alanda gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Demre Ziraat Odası Başkanı Musa Sarıca, kalıntı sorunlarının giderilebilmesi için biyolojik mücadele yapılması gerektiğini söyledi.

Demre ve çevre ilçelerdeki çeşitli büyüklükteki arazilerde biyolojik mücadele çalışmaları sürdüğünü belirten Sarıca, ''Hükümetimizin, kurumların daha geniş alanlarda biyolojik mücadele yapılmasının önünü açmak için çalışma yapması gerekmektedir'' dedi

Antalya Tarım Genel Müdürü Hakan Öztürk, üreticilerin yüksek vergi ödeyip, karşılığını alamadığını savundu. Öztürk, ''Vergiler yüksek, enerji pahalı. Üreticilerin rahatlatılması için hükümetimizce önlemler alınmalı'' diye konuştu.

Törende, Hasyurt Belediye Başkanı Muammer Genç, destekleri dolayısıyla Vali Yardımcısı Hakkı Loğoğlu'na plaket verdi. Protokol üyeleri daha sonra stantları gezdi.

Dört gün sürecek fuarda, sebze teşvik müsabakası düzenlenecek. İlköğretim okulları arasında yapılan, ''Çocuk Gözüyle Tarım'' konulu resim yarışmasında dereceye giren resimler sergilenecek. Ayrıca 86 yerli-yabancı firma tarafından açılan 170 stant ve oluşturulan tarım aletleri müzesi gezilebilecek .
Kaynak: AA