BESOV Başkanı Tak: Esnaf ve Sanatkarın Aylakta Durması Şart

DSP Genel Başkanı Masum Türker ve beraberindeki heyet, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak’ı ziyaret etti.

Beşevler Eğitim Tesisleri’nde gerçekleşen ziyarette, esnaf ve sanatkârların genel durumu hakkında bilgi alan Türker, aşçılık kursuna katılan kursiyerlerle sohbet etti. Türker, daha sonra esnaf ve sanatkârlara hitap etti.Toplantıda açılış konuşmasını yapan BESOB Başkanı Arif Tak, siyasetçileri takdir ettiklerini söyledi.

Siyasi partilerin demokrasinin sigortası olduğunu vurgulayan Tak, “Siyasi partiler olmazsa demokrasi ayakta duramaz. Esnaf ve sanatkârlar için demokrasi en önemli yönetim şeklidir. Esnaf ve sanatkârlar olarak siyasi partilere saygı duyuyoruz. Hepsine aynı mesafedeyiz. Topluma kim hizmet ederse biz onların yanında oluruz.” dedi.

Esnaf ve sanatkârların devletine yük olmadan ayakta durduğuna dikkat çeken Başkan Arif Tak, “Bu kesimin ayakta durması şart. Bu kesimi ayakta tutmak herkesin boynunun borcudur ve bu kesime hizmet etmek görevdir.” diye konuştu.

DSP Genel Başkanı Masum Türker ise Yeni Türk Ticaret Kanunu'nu eleştirdi.

Yeni Türk Ticaret Kanunu ile küçük esnafın mağdur olacağını öne süren Masum Türker, şunları söyledi: “Yeni çıkan Türk Ticaret Kanunu ile esnaf ve sanatkârların hiçbir bağlantısı yoktur. Yeni kanun, Türkiye'de yalnız tüccarları organize edecek. Bütün tüccarların açıklık içinde olmasını ortaya çıkaracak ama esnaf ve sanatkârlara bir şey getirmemekle onları açıkta bırakıyor. Esnaf ve sanatkâr, ikinci sınıf tüccar olacak. Bu insanlar birden bire büyüyünce esnaf ile tüccar arasındaki kopukluk olacak. Esnaf ile tüccar arasında yeni bir düzenleme gereklidir. Bir boşluğa düşeceksiniz. Bunu kurtaracak mekanizma gereklidir. Bir esnaf büyüyünce ticaret odası üyesi mi olmalıdır, yoksa bir süre daha küçük işletmeden orta düzeye geçiş işletmelerinin kurallarını mı uygulamalıdır. Bunun hatlarının net şekilde belirlenmesi gereklidir.”

Konferansın ardından, BESOB Başkanı Arif Tak, Masum Türker’e yaptığı ziyaret ve verdiği bilgiler için teşekkür ederek, günün anısına Bursa bıçağı hediye etti .