Besni'de Turizm Haftası Etkinlikleri

Adıyaman'ın Besni ilçesinde Turizm Haftası dolayısıyla Ticaret Meslek Lisesi tarafından program düzenlendi.

Besni'de Turizm Haftası Etkinlikleri
Programa Besni Kaymakamı Gürkan Demirkale, Besni Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kuyucak, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yaman, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını Besni Ticaret Meslek Lisesi Okul Müdürü Ali Haydar Tutuş yaptı. Tutuş, "Turizm sektörü, istihdam ve milli gelire katkısının yanı sıra, tanıtım ve kültürel boyutuyla da ekonomikhayatta önemini her geçen gün artırmaktadır. İnsanların gezme, dinlenme, ziyaret etme, farklı insanları ve kültürleri tanıma gibi ihtiyaçlarına cevap veren turizm, uluslar arası ilişkileri güçlendirilmesinin yanı sıra dünyanın en çok ihtiyaç duyduğu kalıcı barış ortamının sağlanmasına da hizmet etmektedir. Turizm; ekonomiyi geliştirmesi, istihdam meydana gelmesi, doğal, kültürel ve sosyal çevrenin korunmasındaki etkisi ve dış ödemeler dengesine olumlu katkıları nedeniyle ülkelerin kalkınmasında önemli biryer tutmaktadır" dedi.

Turizm Öğretmeni Yaşar Kızılay ise, turizmin sadece ekonomik bir olay olarak görmenin aksine sosyal kültürel coğrafi siyasal yönleri de olan toplumu ve sosyal yapıyı etkisi altına alan ulusal ve uluslararası bir hareket olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından öğrencilerin sunduğu turizm konulu tiyatro oyunu izlendi

Kaynak: İHA