BDP'li Çayır: 12 Eylül Davasına Mağdurlar Müdahil Olmayacaksa Kim Olacak

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı ve 12 Eylül Mağduru Ülkücüler Komisyonu Başkanı Remzi Çayır, 12 Eylül davasına müdahil olmak isteyen Erdal Eren'in ailesinin talebinin Ankara 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce reddedilmesine tepki gösterdi.

Remzi Çayır, yaptığı açıklamada,

"Davaya, 12 Eylül darbe döneminde asılan devrimci gençler ile ülkücülerin aileleri müdahil olmayacaksa, kimler müdahil olacak? Hayatlarının baharında gencecik yaşta darbe mahpushanelerinde işkence görmüş insanlar müdahil olmayacak da kimler olacak? İstikbali çalınmış, işten atılmış, dışarı sürgün edilmiş, vatandaşlıktan çıkarılmış insanlar müdahil olmayacak da kimler olacak?" sorularını yöneltti.

Dönemin mağdurlarının davada taraf olarak görülmemesi halinde mahkemenin sıhhatli yürüyeceğine inanmadığını dile getiren Çayır, şunları kaydetti:"Böylesi bir durum darbeyle yüzleşmek olamaz. Geçmişimizle hesaplaşmak da olamaz. Bu olsa olsa durumu kurtarmak ve sembolik bir adım olarak kalır. Hâlbuki başından beri biz bu davanın açılması ve 15'inci maddenin çıkarılması için büyük emek verdik. Davanın açılması için kamuoyu oluşturduk, hatta Meclis'te bulunan siyasi partilerin başkanları ile görüşüp mutlaka darbeleri araştırma komisyonu oluşturulmasını istedik. Şu anda bu gerçekleşti. 12 Eylül davasının sembolik olmaktan çıkması için o dönemde hayatı kararanların müdahilliklerinin kabul edilmesi gerekir. Aksi takdirde geçmişle hesaplaşma mümkün olmaz."