AK Parti Çay İl Genel Meclis Üyesi Çengel'in Acı Günü

AK Parti Çay İl Genel Meclis Üyesi İbrahim Çengel'in ağabeyi Ali Çengel vefat etti.

Tedavi gördüğü Ankara Numune Hastanesi'nde vefat eden eski Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mimar Ali Çengel'in cenazesi Çarşı Camisi'ne getirildi.

Burada düzenlenen cenaze törenine, Çengel'in ailesi, yakınları, Belediye Başkan Vekili Recep Cengiz, Ticaret ve Sanayi Oda Başkanı Salih Kaygısız, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ceylan Güler, AK Parti İlçe Başkanı Abdülkadir Cantürk, CHP İlçe Başkanı Feyzullah Gümüş, MHP Çay İl Genel Meclis Üyesi İsa Çağa, eski belediye başkanları Yaşar Çengel, Yılmaz Altan, Basri Gümüş, Sebahattin Dündar ile vatandaşlar katıldı.

Çengelin cenazesi, kılınan namazın ardından Asri Mezarlık'taki aile kabristanlığında toprağa verildi.

Evli ve üç çocuk babası mimar Ali Çengel 1982-1993 yılları arasında 11 yıl Çay Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, 4 yıl da Çağlayanspor Başkanlığı yapmıştı.

- AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Kutlu Doğum Haftası'nda Peygamber Hz. Muhammed'in dünyaya teşriflerini anarken, onun güzel ahlakını tanıyarak, getirdiği evrensel mesajı anlamaya olan ihtiyacın bir kez daha fark edildiğini bildirdi.

Ürün, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda, Müslümanların kutsal kitabı Kur'an-ı Kerim'de Hz. Muhammed ile ilgili olarak ''Ey Muhammed, biz seni ancak alemlere rahmet olarak gönderdik'' buyrulduğunu belirterek, Peygamberin sadece insanlar için değil alemler için bir rahmet olduğunu kaydetti.

Hz. Peygamberin Allah'a iman ederek, ona bağlanmayı, onu sevmeyi, emanete sahip çıkmayı, yetim ve kimsesiz çocuklara kol, kanat germeyi, kimseyi incitmemeyi ve yararlı insan olmayı öğütlediğini belirten Ürün, şöyle devam etti:

''Bu haftada, insanları güzel ahlak, doğruluk ve huzurla buluşturan İslam'ın, evrensel ve çağlar üstü mesajını ulaştıran Peygamberimiz Hz. Muhammed'in kutlu doğumunu idrak ediyoruz. Peygamberimiz Hz. Muhammed, barış ve sevginin timsali olmasının yanında tüm yaşamıyla güzel ahlak ve dürüstlüğün en büyük temsilcisi olmuştur. Kutlu Doğum Haftası'nda Peygamber efendimizin dünyaya teşriflerini anarken, onun güzel ahlakını tanıyarak, getirdiği evrensel mesajı anlamaya olan ihtiyacımız bir kez daha fark edildi. Peygamber efendimizin hayatının ortaokul ve liselerde seçmeli ders olarak okutulması yönündeki kanun değişikliği ile Peygamberimizin hayatının çocuklarımıza öğretilecek olması da böyle bir haftada altı çizilerek belirtilmesi gereken bir noktadır. Bu düşüncelerle, Peygamberimizin kutlu doğumunu kutluyor, onun evrensel sevgi ve barış çağrısında buluşmayı diliyorum.' '
Kaynak: AA