Siirt'te Turizm Haftası Kutlandı

Siirt'te Turizm Haftası düzenlenen bir törenle kutlandı.

Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende kültür ve turizm çalışmaları hakkında bilgi verildi.

Törende bir açıklama yapan Siirt Valisi Musa Çolak, Siirt'in dünya uygarlık tarihine damgasını vurmuş olan Anadolu ve Mezopotamya medeniyetlerinin kesiştiği bir coğrafi alanda olduğunu söyledi.

Vali Çolak, "Bütün insanlığın ortak mirası olarak kabul edilen bu zenginliklerden olabildiğince yararlanmak, gelecek kuşaklara bırakmak, bacasız sanayi dediğimiz dünyada büyük bir sektör haline gelen turizm sektöründen,ilimizin de pastadan hak ettiği dilimi alabilmesi için birçok projeyi hayata geçirdik. Bu bilinçle son iki yılda ilimizde büyük bir atağa kalkılmış, kültür ve sanat alanında önemli mesafeler alınmıştır. Valiliğimizce yapılan çalışmalardan en önemlisi; dünyada bir eşi ve benzeri olmayan, ünlü İslam alimlerinden İbrahim Hakkı Hazretleri'nin hocasına duyduğu saygıya binaen, 18. yüzyılda yaptırdığı ve dünyanın en önemli pozitif ilim eserlerinden biri olarak kabul edilen 'Işık düzeneği'nin, 23 Eylül 2011tarihinde, yeniden çalışır hale getirilmesidir. 1960 yılında Tillo'da yapılan restorasyon çalışmasında bozulan ışık düzeneğinin 50 yıl aradan sonra, yeniden çalışır hale getirilmesi, tarihi bir olaydır. Ecdadımıza, bir vefa borcu olarak, bunu gerçekleştirdik. Amacımız, Siirt ilimizi, inanç ve kültür turizmi açısından, cazibe merkezi haline getirmektir" dedi.

Kültür ve Turizm Müdür Vekili Remzi Uslu ise yaptığı konuşmada kent genelinde yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Uslu, Siirt Mağaraları'nın MTA'nın desteğiyle inceleneceğini dile getirdi.

Hafta dolayısıyla düzenlenen şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilerin şiirlerini okumalarının ardından Siirt'i tanıtan bir slayt gösterisinin yapıldığı törene Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Ziyadanoğulları, 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken, Emniyet Müdürü Recep Güven, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı .
Kaynak: İHA