Kılınç: Darbecilerin Yargılanması Demokrasi Çıtasının Yükseldiğini Gösterir

Büyük Birlik Partisi (BBP) Manavgat İlçe Başkanı Ali İhsan Kılınç, ülkede darbecilerle yüzleşmenin, demokratikleşme çıtasının yükseldiğinin göstergesi olduğunu söyledi.

Ali İhsan Kılıç, parti binasında yaptığı açıklamada, 12 Eylül 1980 askeri darbesinden 32 yıl sonra cuntacıların hakim karşısına çıkmasının ardından 28 Şubat post modern darbesini yapanların yargılanmasının da ülke demokrasisi adına sevindirici gelişme olduğunu belirtti.

Kılınç, "28 Şubat bin yıl sürecek, Sincan'da tankları yürüterek demokrasiye balans ayarı yaptık" diyenlerin darbenin 15'nci yılında tutuklandıktan sonra kendilerini Sincan F Tipi Cezaevi'nde bulduklarını hatırlattı. Türkiye'de sivil otoriteyi cuntaların boyunduruk altına alma girişimin 27 Mayıs 1960 askeri darbesi ile başladığını belirten Kılınç, siyasete dizayn, toplum mühendisliği girişimi, muhtıra verme ve tahakküm kurma girişimin 47 yıl sonra ilk defa ilk defa seçimle iş başına gelmiş bir hükümetin 27 Nisan muhtırasına karşılık vererek kırdığını kaydetti.

Kılınç, "Ülkemiz maalesef kendi darbecileriyle yüzleşme girişiminde dünyada geri kalmıştı. İspanya, Şili, Yunanistan ve Arjantin kendi darbecilerini yargıladı ve en ağır cezaya çarptırdı. Ülkemizde demokrasi kültürünün yerleşmesi ve bir daha seçimle halkın hür tercihi ile iş başına gelmiş Başvekil Adnan Menderes'lerin idam edilmemesi için darbecilerin ve darbe girişimde bulunanların en ağır şekilde cezalandırmasının istiyoruz. Cezalandırılsın ki ülkemizde bir daha hiç kimse darbe yapmaya cesaret edemesin. Ülkemizde bir daha askeri darbelerin olmaması için Kenan Evren, Tahsin Şahinkaya ve Çevik Bir'lerin yargılanmasını Türk demokrasisi adına çok anlamlı buluyoruz. " dedi.