Eskişehirli Fotoğraf Sanatçısı İşcan'dan ''söğüt ve Yörüklerimiz'' Konulu Fotoğraf Sergisi İzlenime Sunuldu

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Eskişehirli fotoğraf sanatçısı Nejat İşcan, ''Söğüt ve Yörüklerimiz'' konulu 69. fotoğraf sergisini Söğüt'te izlenime sundu.

Vali Halil İbrahim Akpınar, Namlı Osmanlı Konağı'ndaki sergi açılışında yaptığı konuşmada, Bilecik, Söğüt ve çevresiyle ilgili sergiyi hazırlayan fotoğraf sanatçısı Nejat İşcan'a teşekkür ederek, tarihi tanıyıp, yeni nesillere anlatmak ve eserleri en iyi şekilde korumanın herkesin vazifesi olduğunu söyledi.

Fotoğraf sanatçısı İşcan da 1965 yılında başladığı fotoğraf çalışmaları ile 200 bine yakın film arşivini oluşturduğunu belirterek, 45 değişik konuda kitaplarının yayınlandığını, 64 ilk ve orta öğretim okullarına kütüphane kurduğunu ve 251 bilimsel, kültürel ve sanatsal konferans düzenlediğini kaydetti.

Konuşmaların ardından Vali Akpınar, Bilecik 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Şafak Karakoç ve beraberindekiler serginin açılışını yaparak, fotoğraf sanatçısı İşcan'dan fotoğraflar hakkında bilgi aldı.

Açılışa Vali Akpınar'ın yanı sıra Vali Yardımcısı Hasan Kayhan, Kaymakam Vural Karagül, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ertan Yıldız, İl Emniyet Müdürü Emir Gökpınar, Belediye Başkanı Osman Güneş, Söğüt ilçe Emniyet Müdürü Ramazan Demirtaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Seyfettin Topsoy, Namlı Otel Genel Müdürü Kaan Erdin ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA