Odunpazarı Belediyesi Kadın - Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Kurdu

Odunpazarı Belediyesi kadın-erkek fırsat eşitliği komisyonu kurdu.

Odunpazarı Belediyesi Kadın - Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Kurdu
Odunpazarı Belediye Başkanı Bursah Sakallı, "Odunpazarı Belediyesi Kadın- Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonunun" her şeyden önce Odunpazarı Belediyesinin eşitlik kavramına veya eşitsizlikle mücadele kavramına kurumsallaşmış bir anlayışla yaklaştığının ispatıdır" dedi.

Türkiye’de bu konuda ki siyasi kararlılığın önemini altını çizerek vurgulayan Başkan Sakallı, yönetimin kadınında hakkı olduğuna dikkat çekti.

Bu konuda KALDER’in başlattığı "Yönetim Kadının da Hakkıdır" projesinin önemli bir rol oynadığını belirten ve Odunpazarı Belediyesininde KALDER Yönetim Kurulunda aktif olarak rol aldığına dikkat çeken Başkan Sakallı; kadın ve erkeğin eşit olduğu bir kurumun, yeniliklere açık bir vizyona sahip olacağını söyledi.

Sakallı konu ile ilgili şunları söyledi: "Kadınlar karar mekanizmalarında yer aldığı yönetimlerin sağduyu, kalite, ekip çalışması, detay, neden sonuç ilişkisi, toplumsal fayda, verimlilik, proaktif olmak, alternatif üretmek, yaratıcı olmak konseptlerini daha iyi temsil ediyor. Hedefimiz aynı dünya da eşitçe yaşamak. Odunpazarı Belediyesi bugüne kadar mesleki eğitim kursları, mikro kredi, hibe parogramları ve OKEP gibi projelerle kadınlara bir çok konuda fırsat eşitliği sağladı. "
Kaynak: İHA