Makiad, Sektörel Sorunların Çözümü İçin Komisyonlar Kurdu

Malatya Aktif İşadamları Derneği Başkanı Muzaffer Erşan, sektörel sorunların çözümü için komisyonlar kurduklarını bildirdi.

MAKİAD'dan yapılan açıklamaya göre, Erşan, meslek komite ve komisyonları üyeleri ile İnönü Üniversitesi Havuzbaşı restoranda toplantı yaptı.

Erşan, toplantıda yaptığı konuşmada, iş adamlarının çeşitli sektörlerdeki sorunlarını ele almak için bir araya geldiklerini söyledi.

Bu sorunların çözümü için komisyonlar kurduklarını belirten Erşan, ''Dernek olarak, üyelerimizle iş hayatına hizmet edebilmemiz için birlik beraberlik içinde yeni projeler üretmemiz gerekir. Bu projeleri iyi geliştirip komite ve komisyonlar oluşturduk. Her sektörle ilgili neler yapabiliriz- Sorunlara nasıl çözümler bulabiliriz- Bunları tartışıyoruz. Her sektör içindeki üyeler sektör temsilcileriyle bir araya gelerek yapacakları toplantılarda o sektörün sıkıntılarını, çözüm önerilerini gündeme getirecekler'' dedi.

Sağlık komisyonun ilettiği bir sorunu AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık ile paylaştıklarını dile getiren Erşan, şunları kaydetti:

''Sağlık sektöründe bir çalışmamız oldu. Malatya'daki özel hastanelerin ödenekleriyle ilgili sıkıntı vardı. Bu ödeneklerin Malatya'da değil de, Ankara'da takip edilmesi nedeniyle hastanelerimizde ciddi anlamda iş yükü ve maddi sıkıntılar olduğunu tespit ettik. Bu konuyla arkadaşlar sıkıntılarını yönetim kuruluna getirdiler. Biz de sayın milletvekilimize ilettik. O da, ilgi göstererek destek verdi. Eğer iş neticelenirse, bundan sonra hastanelerin yapmış olduğu hizmetlerden dolayı alacakları Malatya'da değerlendirilecek ve ödemeler burada yapılacak. Böylece hastanelerimizin zaman ve iş kaybını önlemiş olacağız.' '
Kaynak: AA