Kaymek’in Açtığı Sedef Kakma Kursu İlgi Gördü

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları (KAYMEK ) faaliyetleri kapsamında açılan sedef kakma kursu, vatandaşlardan ilgi görüyor.

Kaymek’in Açtığı Sedef Kakma Kursu İlgi Gördü
KAYMEK İhtisas Merkezi'nde verilen sedef kakma kursu, Kayseri'de ilk ve tek olma özelliğiyle yeni kurs branşları arasında en çok rağbet gören kurslardan biri haline geldi.

Kursiyerlerinden emekli öğretim üyesi Mustafa Karacagil, zamanını iyi değerlendirmek için kursu tercih ettiğini belirterek, "Bu kursa katılan yakınlarım vardı, onların sayesinde kurstan haberdar oldum. Kayseri'de ilk defa açılan sedef kakma kursunun çok iyi sonuçlar verebileceğini düşünüyorum." dedi.

Sedef Kakma Eğitmeni Murat Filiz ise "Kaymek İhtisas Merkezi bünyesinde bu yıl başlattığımız sedef kakma kursunda 12 kursiyerimiz bulunuyor. Sedef kakma eski bir Türk sanatıdır. Bu sanat maalesef ölmeye yüz tutmuş durumda. Biz KAYMEK olarak bu sanatı canlandırma ve yaşatma adına böyle bir kursu açtık" diye konuştu.

Anavatanı Gaziantep'te kendini yenileyerek sürdürülen bu sanat, ceviz ya da gürgen obje üzerine, midye veya istiridye kabuklarının şekillendirilerek bezenmesiyle oluşturuluyor. Ahşap üzerine yatırılan teller ise Osmanlı döneminde altın ve gümüşten yapılırken günümüzde pirinç ve alüminyumdan işleniyor .