İGDAŞ’a Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan Ödül

İstanbul Gaz Dağıtım AŞ (İGDAŞ), Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın Geleneksel Tüketici Ödülleri organizasyonunda Tüketici Memnuniyetini İlke Edinen Firma Ödülü’nü aldı.

İGDAŞ’a Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan Ödül
Ödülden duyduğu memnuniyeti dile getiren İGDAŞ Genel Müdürü Bilal Aslan, “Çeyrek asrı geride bırakan İGDAŞ, İstanbulların yalnız gaz dağıtım firması olmayı hedeflemedi. Her zaman verdiği hizmeti artırmaya odaklandı. Bu amaçla sayısız projeyi hayata geçirdi. Sosyal sorumluluklarını göz ardı etmedi. Doğalgazın güvenli ve tasarruflu kullanımı ile ilgili İstanbul 'un her yerinde 'Doğalgazda Güvenlik ve Tasarruf Seminerleri ' organize etti. Bu seminer, şirketi 40 bin bireyle buluşturdu. İGDAŞ olarak okullara ayrı bir önem verdik. Doğalgazın güvenli kullanımı ile ilgili eğitimler başlattık. 2010 'da başlattığımız 'İlköğretim Okullarında Doğalgaz Eğitimi ' projesiyle 85 bin öğrenciyi güvenli kullanıma dair bilinçlendirdik. Yine görme ve işitme engelli öğrencilerimiz için kitap ve cd oluşturduk. Bu konuda bilinçli bir nesil yetiştirmek için büyük bir adım atmış olduk. Güvenli doğalgaz kullanımı ile ilgili bilinçlendirme faaliyetlerimize, kamu spotları, uygun TV programlarına konu yerleştirme gibi çalışmalarla devam ettik.” dedi.

Kamunun öngördüğü projeleri olgunlaştırma adına ellerinden geleni yaptıklarını belirten Aslan, şunları ifade etti:

“İGDAŞ olarak tüm hizmetlerimizi internete taşıdık. Abonelerimiz online uygulamalarla işlemlerini internetten yapabiliyor. Danışma hattımız ve çağrı merkezimiz ile İstanbulların haftanın 7 günü ve günün 24 saati sorularını cevaplandırıyoruz. Yaptığımız memnuniyet araştırmasında tüketici memnuniyet oranımızın yüzde 95 olduğunu gördük. Gümrük ve Ticaret Bakanlığımızın 15..Geleneksel Tüketici Ödülleri 'ni almamız, bizim tüketici hassasiyetimizin belgesi oldu. Çalışma arkadaşlarımın ortak emeği ve katkılarıyla kazandığımız bu ödül, bizim için büyük bir gurur kaynağıdır.”

Bu sene 15 'incisi tertip edilen organizasyonda, tüketici ödülleri, Radyo-Televizyon Programı, Yazılı Basın Tüketici Köşesi, Bilinçli Tüketici, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun Uygulanmasında Başarılı Kuruluş, Tüketici Memnuniyetini İlke Edinen Firma, Bilimsel Çalışma ve Hizmet olmak üzere toplam 7 dalda verildi.