Atıkların Sanatta Yansıması Projesi'ne AB Desteği

Anamurlu öğrencilerin hazırladığı ''Atıkların Sanatta Yansıması Projesi'', Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi'nden 10 bin 320 Euro hibe kazandı.

Anamur Kız Meslek Lisesi İngilizce Öğretmeni Esra Öğür ve Özel Anamur Koleji Görsel Sanatlar Öğretmeni Erdal İnan ile öğrencilerin oluşturduğu Anamur Karettalar Grubu tarafından hazırlanan ''Atıkların Sanatta Yansıması'' isimli proje, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından 10 bin 320 Euro hibe ile kabul edildi.

Proje temsilcisi öğretmenlerden Esra Öğür, geçen yıl Kasım ayında sunulan projenin hibe ile kabul edilmesi üzerine grup olarak büyük sevinç yaşadıklarını belirterek, ''İlçemizin tanıtımına katkı sağlayacağımız için heyecanlıyız. 11-17 Haziran 2012 tarihleri arasında Polonya'dan ve Almanya'daki kardeş şehrimiz Bingen'den toplam 20 kişilik bir grubu ağırlayacağız'' dedi.

Proje kapsamında gençlerin farklı etkinlikler gerçekleştireceklerini anlatan Öğür, ''Atık malzemelerden yapılarak sunulacak olan çalışmalar, tarihi mekan gezileri, sahil temizliği ve piknik gibi etkinlikler gerçekleştireceğiz. Ayrıca proje, Yörük kültürünün hakim olduğu yöre el sanatları, geleneksel Türk yemekleri ve Türk kültürünün tanıtılmasını da içeriyor'' diye konuştu.

Anamur Karettalar Grubu'nun ulusal kültürü koruma, yaşatma, en iyi şekilde tanıma ve temsil etmeyi ilke edindiğini ifade eden Öğür, ''Bu proje sayesinde farklı ülkelerden gençler birbirleriyle kaynaşacaklar ve önemli bir kültür köprüsü oluşacak'' dedi.
Kaynak: AA