Anadolu’nun Bağrından Çıkan Ninni ve Türküler Pursaklar'da Dile Geldi

Ankara'nın Pursaklar Dede Korkut Lisesi, 'Türk müziğinde ninnilerin yeri ve önemi' konulu program düzenledi.

Çok sayıda sanatçı okudukları türkülerle unutulmaz anlar yaşattı. Türk müziğinde ninnilerin yeri ve önemine dikkat çeken Pursaklar Dede Korkut Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Aylin Demir’in Saray Kültür Merkezi’nde düzenlediği etkinliğe Pursaklar Kaymakamı Salih Bıçak, Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Ertuğrul, Halk Eğitim Müdürü Hayati Doğan, Dede Korkut Lisesi Müdiresi Kadriye Özbek, okul müdürleri, sanatçılar, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan Dede Korkut Lisesi Müdiresi Kadriye Özbek, Türk müziğinin önemini anlatarak, “Ninni ve türkülerimiz bizim kültürümüzün bir parçasıdır. Dede Korkut Lisesi olarak bunlara her zaman sahip çıktık, herkesin sahip çıkması gerekir. Çünkü ninnilerimiz, türkülerimiz Anadolu’nun bağrından çıkan nağmelerdir.” diye konuştu.

Açış konuşmasının ardından okul öğrencilerinin hazırlamış olduğu Adıyaman yöresi halk oyunlarının gösterisi başladı.

Büyük beğeni toplayan gösterinin ardından TRT Ankara Radyosu ses sanatçıları Emine Koç ve Gülhan Aksoy ile Kültür Bakanlığı sanatçısı Abdullah Gündüz hem ninniler hakkında bilgi verdi hem de okudukları parçalarla coşku dolu bir gün yaşattı. Okul öğrencileri ise hazırladığı skeçle 'Aşrı aşrı memlekete kız vermesinler' türküsünü canlandırdı. Sanatçıların söylediği hareketli parçalara salondakiler de halaylarla eşlik etti. Çetin ve beraberindeki protokol, sanatçılara çiçek takdim etti. Başkan Çetin, Dede Korkut Lisesi’nin başarısını överek “Şimdiye kadar Pursaklar’da böyle bir ders yapılmamıştı. Müzik dersinde işlenen ninniler ve türküler pratikte ancak bu kadar güzel olabilirdi. Bu tür programlarla bu mekânlar süslenmeye devam etmelidir.” dedi.