Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç Açıklama Yaptı

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'nce 28 Şubat sürecine ilişkin başlatılan soruşturmayla ilgili olarak, ''Çevik Bir'in 'balans ayarı yapıyoruz' derken gün gelip başka balans ayarları yapılabileceğini de bilmesi gerekirdi'' dedi.

Şerafettin Kılıç, 28 Şubat soruşturması kapsamında yapılan aramalar ve gözaltı kararlarıyla ilgili olarak AA muhabirine yaptığı açıklamada, soruşturmanın çok yeni bir gelişme olduğunu, aramaların devam ettiğini söyledi.

Darbelerin ve muhtıraların demokrasi karşıtı girişimler olduğunu ifade eden Kılınç, şunları kaydetti:

''Gerek 1960 ihtilali gerekse sonrasında verilen muhtıralar ve yine 12 Eylül ihtilali, 28 Şubat postmodern darbesi, maalesef ülkemizi çok geriye götüren antidemokratik adımlardır. Bunların hiçbirinin tasvip edilmesi mümkün değildir, bunlar suçtur. Bu suçu işleyenler kim olursa olsun elbette bir gün karşılığını görecek, dünyada görmese bile ilahi adalet cezalandıracak. Keser döner sap döner. Dünyadayken Cenabıhak bazılarına bazı sonuçları gösterecektir. Dolayısıyla gerek Çevik Bir gerekse diğer ismi geçenlerin gerçekten adil bir şekilde yargılanmalarını ve yapılanların da elbette karşılığını görmeleri suçsa ki biz öyle olduğuna inanıyoruz, karşılığını görmelerini elbette isteriz. Çevik Bir'in 'balans ayarı yapıyoruz' derken gün gelip başka balans ayarları yapılabileceğini de bilmesi, başka şekilde balans ayarları yapılabileceğini görmesi gerekirdi. Soruşturma inşallah adil gerçekleşir.''

Kılıç, soruşturmalar ve yargılamalar yapılırken kurumların yıpratılmaması gerektiğini belirterek, ''Bir kurumu yıpratacak her türlü hal ve hareketten kaçınmamız lazım. Asker elbette göz bebeğimizdir. Askeri tarif ederken en kıymetli organlarımızdan biri olarak tarif ederiz. Bu kurumun da yıpratılmaması lazım geldiğine dikkati çekmek isteriz'' dedi.
Kaynak: AA