Vali Arslan İlçe Gezilerine Bigadiç'ten Başladı
Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, bu yıl yapacağı ilçe ziyaretlerine Bigadiç'ten başladı.
Vali Arslan, Bigadiç'te kaymakamlık, belediye, Eti Maden İşletmesi, İskele Belediyesi ve jandarma karakolunu ziyaret etti. İlçede devam eden yatırımları da yerinde görüp yetkililerden bilgi aldı. Vali Yılmaz Arslan'ın Bigadiç ziyaretinde İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aydın, İl Sağlık Müdürü Hasan Yılmaz, İGM Başkanı Ramazan Bahçavan ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hüseyin Deniz de hazır bulundular. Bigadiç'te ilk olarak kaymakamlığa gelen Vali Arslan burada Kaymakam Süleyman Yıldırım ve daire amirleri tarafından karşılandı. Kaymakamlık makamında brifing alan Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Burhaniye ve Bigadiç ilçelerinde yapılacak olan 16 derslikli yeni ilköğretim okullarıyla ilgili kaynak sorunu olmadığını, mevcut binaların yıkımıyla ilgili gerekenin yapılması için Milli Eğitim Müdürüne talimat verdi. 2012 yılı içerisinde Balıkesir'in tüm ilçelerini yatırım, sorun ve sıkıntılarını yerinde görmek üzere yeniden ziyaret edeceğini açıklayan Vali Arslan, bu ziyaretlere Bigadiç ile başladığını, Bigadiç'in hem ilçe merkez ine yakın olması hem de önemli yatırımların bulunduğu bu ilçenin kamu hizmetleri açısından hem şanslı hem sorunsuz olduğunu söyledi.
Son 2 yıl içerisinde ana sorunlardan sayılabilecek birçok konuya el atıldığını belirten Vali Yılmaz Arslan, "İl Özel İdarenin kendi imkanları, KÖYDES'in imkanlarıyla güzel işler yapılıyor. İlçelerimizdeki köy yollarıyla ilgili büyük bir seferberlik başlatıyoruz. Çalışmalar kısa sürede Sonuçlandırılıp vatandaşlarımızın yaşamı kolaylaştırılacak" dedi.
VALİ ARSLAN: "BEN DE ŞANSLIYIM, BALIKESİR DE ŞANSLI"
Kaymakamlıktaki kısa açıklamasında Bigadiç'teki Eti Maden İşletmesi'nin özellikle ilçeye ve ülke ekonomisine büyük katkı sağladığının altını çizen Vali Yılmaz Arslan, Bor İşletmesi'nin Kaymakamlığa yol yapımı için 4 milyon 500 bin TL kaynak aktardığını, bunun çok önemli bir destek olduğunu belirterek ilgililere teşekkür etti. Kaymakam Yıldırım'ın mevcut kaymakamlık binasının yenilenmesiyle ilgili başlattıkları çalışmayı da destekleyen Vali Arslan, kamu binalarının artık çalışanların daha iyi imkan ve şartlarda olabileceği ve vatandaşlara daha iyi hizmet verebilir şekilde modernize edilmesi gerektiğini ifade etti.
Kaymakam Süleyman Yıldırım, projelerini İçişleri Bakanlığına sunduklarını belirtti.
Vali Yılmaz Arslan, Kaymakamlıktaki değerlendirmelerinde Balıkesir'deki SGK İl Müdürlüğü'nün Kalkınma Ajansı'nın yakınına taşınacağını, kuruma buradan bir yer satışının yapıldığını, ayrıca İşkur İl Müdürlüğünün de yeni hizmet binasına kavuşacağını söyledi.
Vali olarak Balıkesir'de görev yapmaktan Son derece memnun olduğunu ifade eden Vali Yılmaz Arslan, "Benim Balıkesir'deki görev sürem dolu dolu geçiyor. Bu açıdan şanslı olduğumu hissediyorum. Dolayısıyla hem kendimi hem Balıkesir'i şanslı görüyorum. Sorunlar mutlaka var, ama çözümü için çalışıyoruz" dedi.
Bigadiç Kaymakamı Süleyman Yıldırım, kaymakamlık binası içerisinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bürosunu gezdirdiği Vali Yılmaz Arslan'a, vakıf bürosunun yanına yaptırdıkları "Anne Dinlenme Odası"na gösterip bilgi verdi. İlçe merkezi ve köylerden gelen özellikle kadınların kimi zaman çocuklarıyla beklerken zorluk yaşadığını, onlar için böyle bir proje geliştirip uyguladıklarını, annelerin bu odada dinlenirken çocuklarını da emzirip istirahat edebildiklerini söyledi.
Bigadiç Kaymakamlığının hükümet konağındaki Anne Bekleme Odası ile Sağlık Bakanlığına Bebek Dostu ödülü almak için başvurduklarını, taleplerinin kısa sürede Sonuçlanmasını beklediklerini kaydetti.
Kaymakamlıktaki vakıf bürosunda devlet yardımı için bekleyen vatandaşlarla da sohbet eden Vali Arslan, "Allah devlete zeval vermesin. Devletimiz vatandaşına sahip çıkıyor, bakıyor" dedi.
Bayan vatandaşlar da aldıkları yardımlardan dolayı memnun olduklarını belirterek Vali Yılmaz Arslan'a teşekkür ettiler. Kaymakamlık çıkışında bahçedeki laleleri çok beğenen Vali Arslan, valiliğin arka bahçesine de bu lalelerden ekilmesini istedi.
Kaymakamlıktan Sonra Bigadiç Belediyesini ziyaret eden Vali Arslan, belediye başkanından çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Başkan Mustafa Göksel, belediye olarak kamu kurumlarına hiç borçlarının bulunmadığını, piyasaya olan borçları da döndürdüklerini söyledi.
Buradan ilçeye yapılacak olan kapalı spor salonu kompleksi inşaatına geçip incelemelerde bulunan Vali Yılmaz Arslan, ilçe merkezinde yıllar önce huzur evi inşaatı olarak başlatılan ancak daha Sonra öğretmen evi olarak planlanan ve milli eğitime devredilen Şahin Tepesi'ndeki öğretmen evi inşaatını inceledi. Valinin ziyaret edeceği bilindiği halde binanın duvarlarındaki nü kadın resimleri ve ayıplı yazıların temizlenmemiş olması ise dikkat çekti. Çevredeki vatandaşlar, güvenlikten noksan olan binanın özellikle akşamları amaç dışı kullanıldığını kaydetti.
ESKİ STADYUM 75 YATAKLI HASTANE OLACAK
Bigadiç Belediye Başkanı Mustafa Göksel, ilçede 112, itfaiye ve arama kurtarma birimlerinin bir arada olacağı ortak bir kompleks yapmak istediklerini, bununla ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi.
Bu projenin önemli olduğunu belirten Vali Yılmaz Arslan, hizmetlerde işbirliği yapılınca bunun başarıyı getirdiğini söyledi.
Vali Arslan, yerel yönetimler ile merkezi yönetimin işbirliğinin çok güzel Sonuçlar verdiğini vurguladı. Belediye Başkanı Göksel, eskiden mera olarak kullanılan alanı istimlak ettiklerini, 30 bin metrekarelik imara açık bu alanı yeni konut projesi için TOKİ başkanlığına ilettiklerini söyledi.
Bigadiç'teki mevcut stadyumun İl Sağlık Müdürlüğü'ne devredildiği, toplam 25 dönümlük alanda 5 bin metrakere kapalı alanda 75 yataklı modern bir devlet hastanesi yapılacağı bildirildi.
Eski stattaki şantiye binasına geçen Vali Arslan burada şantiye şefi ile İl Sağlık Müdürü Hasan Yılmaz'dan bilgiler aldı. Bigadiç'teki 75 yataklı hastane projesinin Türkiye'de tek olacağı belirtildi.
ETİ MADENDE BOR BRİFİNGİ
Vali Yılmaz Arslan, Bigadiç ilçesindeki ziyaretinin önemli bir bölümünü Eti Maden İşletmesine ayırdı. İskele beldesi yakınlarındaki bor madeni sahasına geçen Vali Yılmaz Arslan, Etim Maden İşletmesinin girişinde bir sürprizle karşılaştı. İlçeye bağlı Yeniköy köylülerinin toplanıp kendisiyle görüşmek için geldiklerini öğrenen Valı Arslan burada köylüleri dinledi. Köylüler maden işletmesine ait açık ocaktan dolayı köy yolunu kullanamadıklarını, kendilerine yapılan yeni yolun ise çok uzun olduğunu belirtip bu konuda yardım istediler. Eti Madten İşletmesinin önündeki yolu kullanabileceklerini söyleyen Vali Arslan, köylü vatandaşların kamulaştırma işlemleri için yardımcı olmalarını, Yeniköyü bu konuda mağdur etmeyeceklerini söyledi.
Köylüler dertlerini anlattıkları Vali Arslan'a teşekkür etti. Daha Sonra işletmeyi gezen Vali Arslan, Eti Maden İşletme Müdürü Seyit Çobaner'den brifing aldı. İşletmenin tarihçesini anlatan Seyit Çobaner, Bigadiç Eti Maden İşletmesinde toplam bin 318 kişinin istihdam edildiğini açıkladı.
Türkiye bor cevheri rezervinin büyük bölümünü ihtiva eden Bigadiç'teki işletmede 2011 yılı yurt içi ve yurt dışına 234 milyon 247 bin 383 Dolar karşılığı 760 bin ton bor satıldığı, 2012 yılında ise şu ana kadar yurt içine bin 70 ton (19 bin 802 Dolar), yurt dışına 636 bin 343 ton (189 milyon 240 bin 164 Dolar) olmak üzere toplam 637 bin 413 ton Bor'un 189 milyon 429 bin 966 Dolara satıldığı bildirildi.
Eti Maden Bigadiç işletmesinin 2011 yılı yatırım harcamalarının 29 milyon 159 bin 45 TL olduğu açıklandı. İşletme müdürü Seyit Çobaner, bu yıl için Bigadiç Kaymakamlığına 400 bin TL, İskele Belediyesine de 850 bin TL maddi kaynak aktardıklarını bildirdi. Eti Maden İşletmesindeki brifingin ardından tesislerde öğle yemeği yiyen Vali Yılmaz Arslan, yine işletme müdürlüğündeki Bor Öğütme Tesisini gezdi. Buradaki incelemesinde cevherin öğütüldüğü dev değirmen hakkında bilgi alan Vali Arslan, cevherin öğütülüp big-baglar ile müşteriye hazır hale getirildiği sistemi inceledi. Vali Arslan ve beraberindekiler dev değirmenin önünde hatıra fotoğrafı çekildi. Vali Yılmaz Arslan, uzun yıllardan beri Bor Madeni cevherinin öğütüldüğü bu teknolojinin Almanya veya Fransa gibi dış ülkelerden satın alındığını, ancak bir süreden beri bu değirmenin tamamen yerli bir üretim olduğunu belirterek bu hususun önemine dikkat çekti. İşletme müdürü Seyit Çobaner, 1997 yılına kadar hiçbir üretim ve öğütme gibi işlemlerin yapılmadığı sahada Bor cevherinin çıkarılıp hammadde olarak doğrudan satıldığını, ancak 1997 yılından beri işlendikten Sonra satıldığını anlattı. Bor'u yurt içi veya yurt dışına ticari amaçlı satışına (aracılı satış) izin vermediklerini belirten Çobaner, üretim yapıp, Bor'u fabrika üretiminde kullanacak işletmelere denemeli için ücretsiz ürün dahi verdiklerini kaydetti
Vali Yılmaz Arslan'ın ilçe merkezindeki temaslarından Sonra köy yollarındaki incelemeleri sırasında küçük bir tatsızlık yaşandı. Konvoyda Valiyi her zaman yakından takip eden Balıkesir Valiliği Basın Aracının konvoyda kendisini geçmesine sinirlenen Bigadiç Belediye Başkanı, basın aracının şoförüne sert çıktı. Şoföre, "Ben burada temsil makamıyım, bana sol çekemezsin" diye çıkışan ilçe belediye başkanının tavrı dikkat çekti. Valilik Basın Müdürü İzzet Yıldırım, Valilik Basın Aracı'nın gazetecileri taşıdığını, kendisinin sorumlu olduğunu, basın aracının gittiği yerde yörenin belediye başkanı ve mülki amirini değil, bizzat Vali beyi takip ettiğini, Valilik Basın Aracıyla ilgili Vali Yılmaz Arslan'dan başka hiç kimsenin bu şekilde bir tavır ve tasarrufta bulunamayacağını ifade etti.
VATANDAŞLARLA SOHBET ETTİ
Vali Yılmaz Arslan, Eti Maden İşletmesindeki temaslarından Sonra İskele Belde Belediyesine kısa bir ziyarette bulundu. Beldeden ayrılıp bazı köy yollarında inceleme yapan Vali Arslan, Çerkez köyü olan Çaldere köyünde vatandaşlarla sohbet etti. Köy kahvesinde vatandaşlarla çay içip sohbet eden Vali Yılmaz Arslan burada karşılaştığı 83 yaşındaki Zeki Taşkın isimli yaşlı vatandaşla da yakından ilgilendi. Yanına gidip halini hpatçırını soran Vali Arslan, yaşlı vatandaşın duygulanıp ağlaması üzerine bir isteği olup olmadığını sordu, onu teselli etti. Bigadiç Çamköy köy yolunun 4 kilometrelik asfalt yapım işiyle ilgili yerinde inceleme yapan Vali Yılmaz Arslan, nihayet Bigadiç ziyaretini tamamlayıp Balıkesir'e döndü .
Kaynak: İHA
Son 2 yıl içerisinde ana sorunlardan sayılabilecek birçok konuya el atıldığını belirten Vali Yılmaz Arslan, "İl Özel İdarenin kendi imkanları, KÖYDES'in imkanlarıyla güzel işler yapılıyor. İlçelerimizdeki köy yollarıyla ilgili büyük bir seferberlik başlatıyoruz. Çalışmalar kısa sürede Sonuçlandırılıp vatandaşlarımızın yaşamı kolaylaştırılacak" dedi.
VALİ ARSLAN: "BEN DE ŞANSLIYIM, BALIKESİR DE ŞANSLI"
Kaymakamlıktaki kısa açıklamasında Bigadiç'teki Eti Maden İşletmesi'nin özellikle ilçeye ve ülke ekonomisine büyük katkı sağladığının altını çizen Vali Yılmaz Arslan, Bor İşletmesi'nin Kaymakamlığa yol yapımı için 4 milyon 500 bin TL kaynak aktardığını, bunun çok önemli bir destek olduğunu belirterek ilgililere teşekkür etti. Kaymakam Yıldırım'ın mevcut kaymakamlık binasının yenilenmesiyle ilgili başlattıkları çalışmayı da destekleyen Vali Arslan, kamu binalarının artık çalışanların daha iyi imkan ve şartlarda olabileceği ve vatandaşlara daha iyi hizmet verebilir şekilde modernize edilmesi gerektiğini ifade etti.
Kaymakam Süleyman Yıldırım, projelerini İçişleri Bakanlığına sunduklarını belirtti.
Vali Yılmaz Arslan, Kaymakamlıktaki değerlendirmelerinde Balıkesir'deki SGK İl Müdürlüğü'nün Kalkınma Ajansı'nın yakınına taşınacağını, kuruma buradan bir yer satışının yapıldığını, ayrıca İşkur İl Müdürlüğünün de yeni hizmet binasına kavuşacağını söyledi.
Vali olarak Balıkesir'de görev yapmaktan Son derece memnun olduğunu ifade eden Vali Yılmaz Arslan, "Benim Balıkesir'deki görev sürem dolu dolu geçiyor. Bu açıdan şanslı olduğumu hissediyorum. Dolayısıyla hem kendimi hem Balıkesir'i şanslı görüyorum. Sorunlar mutlaka var, ama çözümü için çalışıyoruz" dedi.
Bigadiç Kaymakamı Süleyman Yıldırım, kaymakamlık binası içerisinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bürosunu gezdirdiği Vali Yılmaz Arslan'a, vakıf bürosunun yanına yaptırdıkları "Anne Dinlenme Odası"na gösterip bilgi verdi. İlçe merkezi ve köylerden gelen özellikle kadınların kimi zaman çocuklarıyla beklerken zorluk yaşadığını, onlar için böyle bir proje geliştirip uyguladıklarını, annelerin bu odada dinlenirken çocuklarını da emzirip istirahat edebildiklerini söyledi.
Bigadiç Kaymakamlığının hükümet konağındaki Anne Bekleme Odası ile Sağlık Bakanlığına Bebek Dostu ödülü almak için başvurduklarını, taleplerinin kısa sürede Sonuçlanmasını beklediklerini kaydetti.
Kaymakamlıktaki vakıf bürosunda devlet yardımı için bekleyen vatandaşlarla da sohbet eden Vali Arslan, "Allah devlete zeval vermesin. Devletimiz vatandaşına sahip çıkıyor, bakıyor" dedi.
Bayan vatandaşlar da aldıkları yardımlardan dolayı memnun olduklarını belirterek Vali Yılmaz Arslan'a teşekkür ettiler. Kaymakamlık çıkışında bahçedeki laleleri çok beğenen Vali Arslan, valiliğin arka bahçesine de bu lalelerden ekilmesini istedi.
Kaymakamlıktan Sonra Bigadiç Belediyesini ziyaret eden Vali Arslan, belediye başkanından çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Başkan Mustafa Göksel, belediye olarak kamu kurumlarına hiç borçlarının bulunmadığını, piyasaya olan borçları da döndürdüklerini söyledi.
Buradan ilçeye yapılacak olan kapalı spor salonu kompleksi inşaatına geçip incelemelerde bulunan Vali Yılmaz Arslan, ilçe merkezinde yıllar önce huzur evi inşaatı olarak başlatılan ancak daha Sonra öğretmen evi olarak planlanan ve milli eğitime devredilen Şahin Tepesi'ndeki öğretmen evi inşaatını inceledi. Valinin ziyaret edeceği bilindiği halde binanın duvarlarındaki nü kadın resimleri ve ayıplı yazıların temizlenmemiş olması ise dikkat çekti. Çevredeki vatandaşlar, güvenlikten noksan olan binanın özellikle akşamları amaç dışı kullanıldığını kaydetti.
ESKİ STADYUM 75 YATAKLI HASTANE OLACAK
Bigadiç Belediye Başkanı Mustafa Göksel, ilçede 112, itfaiye ve arama kurtarma birimlerinin bir arada olacağı ortak bir kompleks yapmak istediklerini, bununla ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi.
Bu projenin önemli olduğunu belirten Vali Yılmaz Arslan, hizmetlerde işbirliği yapılınca bunun başarıyı getirdiğini söyledi.
Vali Arslan, yerel yönetimler ile merkezi yönetimin işbirliğinin çok güzel Sonuçlar verdiğini vurguladı. Belediye Başkanı Göksel, eskiden mera olarak kullanılan alanı istimlak ettiklerini, 30 bin metrekarelik imara açık bu alanı yeni konut projesi için TOKİ başkanlığına ilettiklerini söyledi.
Bigadiç'teki mevcut stadyumun İl Sağlık Müdürlüğü'ne devredildiği, toplam 25 dönümlük alanda 5 bin metrakere kapalı alanda 75 yataklı modern bir devlet hastanesi yapılacağı bildirildi.
Eski stattaki şantiye binasına geçen Vali Arslan burada şantiye şefi ile İl Sağlık Müdürü Hasan Yılmaz'dan bilgiler aldı. Bigadiç'teki 75 yataklı hastane projesinin Türkiye'de tek olacağı belirtildi.
ETİ MADENDE BOR BRİFİNGİ
Vali Yılmaz Arslan, Bigadiç ilçesindeki ziyaretinin önemli bir bölümünü Eti Maden İşletmesine ayırdı. İskele beldesi yakınlarındaki bor madeni sahasına geçen Vali Yılmaz Arslan, Etim Maden İşletmesinin girişinde bir sürprizle karşılaştı. İlçeye bağlı Yeniköy köylülerinin toplanıp kendisiyle görüşmek için geldiklerini öğrenen Valı Arslan burada köylüleri dinledi. Köylüler maden işletmesine ait açık ocaktan dolayı köy yolunu kullanamadıklarını, kendilerine yapılan yeni yolun ise çok uzun olduğunu belirtip bu konuda yardım istediler. Eti Madten İşletmesinin önündeki yolu kullanabileceklerini söyleyen Vali Arslan, köylü vatandaşların kamulaştırma işlemleri için yardımcı olmalarını, Yeniköyü bu konuda mağdur etmeyeceklerini söyledi.
Köylüler dertlerini anlattıkları Vali Arslan'a teşekkür etti. Daha Sonra işletmeyi gezen Vali Arslan, Eti Maden İşletme Müdürü Seyit Çobaner'den brifing aldı. İşletmenin tarihçesini anlatan Seyit Çobaner, Bigadiç Eti Maden İşletmesinde toplam bin 318 kişinin istihdam edildiğini açıkladı.
Türkiye bor cevheri rezervinin büyük bölümünü ihtiva eden Bigadiç'teki işletmede 2011 yılı yurt içi ve yurt dışına 234 milyon 247 bin 383 Dolar karşılığı 760 bin ton bor satıldığı, 2012 yılında ise şu ana kadar yurt içine bin 70 ton (19 bin 802 Dolar), yurt dışına 636 bin 343 ton (189 milyon 240 bin 164 Dolar) olmak üzere toplam 637 bin 413 ton Bor'un 189 milyon 429 bin 966 Dolara satıldığı bildirildi.
Eti Maden Bigadiç işletmesinin 2011 yılı yatırım harcamalarının 29 milyon 159 bin 45 TL olduğu açıklandı. İşletme müdürü Seyit Çobaner, bu yıl için Bigadiç Kaymakamlığına 400 bin TL, İskele Belediyesine de 850 bin TL maddi kaynak aktardıklarını bildirdi. Eti Maden İşletmesindeki brifingin ardından tesislerde öğle yemeği yiyen Vali Yılmaz Arslan, yine işletme müdürlüğündeki Bor Öğütme Tesisini gezdi. Buradaki incelemesinde cevherin öğütüldüğü dev değirmen hakkında bilgi alan Vali Arslan, cevherin öğütülüp big-baglar ile müşteriye hazır hale getirildiği sistemi inceledi. Vali Arslan ve beraberindekiler dev değirmenin önünde hatıra fotoğrafı çekildi. Vali Yılmaz Arslan, uzun yıllardan beri Bor Madeni cevherinin öğütüldüğü bu teknolojinin Almanya veya Fransa gibi dış ülkelerden satın alındığını, ancak bir süreden beri bu değirmenin tamamen yerli bir üretim olduğunu belirterek bu hususun önemine dikkat çekti. İşletme müdürü Seyit Çobaner, 1997 yılına kadar hiçbir üretim ve öğütme gibi işlemlerin yapılmadığı sahada Bor cevherinin çıkarılıp hammadde olarak doğrudan satıldığını, ancak 1997 yılından beri işlendikten Sonra satıldığını anlattı. Bor'u yurt içi veya yurt dışına ticari amaçlı satışına (aracılı satış) izin vermediklerini belirten Çobaner, üretim yapıp, Bor'u fabrika üretiminde kullanacak işletmelere denemeli için ücretsiz ürün dahi verdiklerini kaydetti
Vali Yılmaz Arslan'ın ilçe merkezindeki temaslarından Sonra köy yollarındaki incelemeleri sırasında küçük bir tatsızlık yaşandı. Konvoyda Valiyi her zaman yakından takip eden Balıkesir Valiliği Basın Aracının konvoyda kendisini geçmesine sinirlenen Bigadiç Belediye Başkanı, basın aracının şoförüne sert çıktı. Şoföre, "Ben burada temsil makamıyım, bana sol çekemezsin" diye çıkışan ilçe belediye başkanının tavrı dikkat çekti. Valilik Basın Müdürü İzzet Yıldırım, Valilik Basın Aracı'nın gazetecileri taşıdığını, kendisinin sorumlu olduğunu, basın aracının gittiği yerde yörenin belediye başkanı ve mülki amirini değil, bizzat Vali beyi takip ettiğini, Valilik Basın Aracıyla ilgili Vali Yılmaz Arslan'dan başka hiç kimsenin bu şekilde bir tavır ve tasarrufta bulunamayacağını ifade etti.
VATANDAŞLARLA SOHBET ETTİ
Vali Yılmaz Arslan, Eti Maden İşletmesindeki temaslarından Sonra İskele Belde Belediyesine kısa bir ziyarette bulundu. Beldeden ayrılıp bazı köy yollarında inceleme yapan Vali Arslan, Çerkez köyü olan Çaldere köyünde vatandaşlarla sohbet etti. Köy kahvesinde vatandaşlarla çay içip sohbet eden Vali Yılmaz Arslan burada karşılaştığı 83 yaşındaki Zeki Taşkın isimli yaşlı vatandaşla da yakından ilgilendi. Yanına gidip halini hpatçırını soran Vali Arslan, yaşlı vatandaşın duygulanıp ağlaması üzerine bir isteği olup olmadığını sordu, onu teselli etti. Bigadiç Çamköy köy yolunun 4 kilometrelik asfalt yapım işiyle ilgili yerinde inceleme yapan Vali Yılmaz Arslan, nihayet Bigadiç ziyaretini tamamlayıp Balıkesir'e döndü .