Milli Şehit Kaymakam Kemal Bey, İdamının 93’ncü Yıl Dönümünde Anıldı

Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde 93 yıl önce kaymakamlık görevini sürdürürken idam edilerek öldürülen Milli Şehit Kaymakam Kemal Bey ölümünün 93’ncü yıl dönümünde Boğazlıyan ilçesinde törenle anıldı.

Milli Şehit Kaymakam Kemal Bey, İdamının 93’ncü Yıl Dönümünde Anıldı
Boğazlıyan Kaymakamlığı önünde düzenlenen anma törenine Yozgat Valisi Necati Şentürk, Boğazlıyan Kaymakamı Coşkun Açık, Belediye Başkan Vekili Abdullah Erer, İlçe Jandarma Komutanı Erdemir Say, İlçe Emniyet Müdürü Erdal Tepe, Ağır Ceza Reisi Mustafa Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Murat Özcan, siyasi parti ve sivil toplum örgüt temsilcileri öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakamlık önünde bulunan Kaymakam Kemal Bey anıtına çelenk sunulmasının ardından, başlayan programa Boğazlıyan Kaymakam Kemal Bey Anadolu Lisesi konferans salonunda devam edildi.Anma programında, Milli Şehit Boğazlıyan Kaymakamı Kemal Bey konulu sunum ve sinevizyon gösterimi yapıldı. Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Murat Tural tarafından Kaymakam Kemal Bey’in hayatını ve o dönemde yaşanılanların anlatıldığı bir konferans verildi.

Boğazlıyan Kaymakamı Coşkun Açık da yaptığı konuşmada "Milli Şehidimiz Kaymakam Mehmet Kemal Bey'in ruhu şad, mekanı cennet olsun. Sana iade edilen itibara her zaman layıksın. Seni şükran ve minnetle anıyoruz." dedi.

Yozgat Valisi Necati Şentürk ise Türk toplumunun tarihte Kaymakam Mehmet Kemal Bey gibi çok sayıda vatansever yetiştirdiğini söyledi.

Vali Şentürk, "Bizler şanlı Türk toplumunun birer neferleriyiz. Bugün burada asılsız iddialar sonucu idam edilen bir kahraman için buradayız. Kaymakam Mehmet Kemal bu vatana kurban olmuştur. Allah'ım onun şefaatinden bizleri mahrum bırakmasın." diye konuştu.

Programın ardından ilçede yerel olarak yayın yapan Boğazlıyan Haber Gazetesi bürosunu da ziyaret eden Vali Şentürk, daha sonra Dereçepni köyünde bulunan Kaymakam Kemal Bey Hatıra Ormanı'na fidan dikti .