Çeçenistan Ulusal Halk Dansları Topluluğu Sivas’a 2. Kez Gelecek

Çeçen Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ayhan Ergüven, 'Kardeş Şehirlerin Vuslat Gecesi' programına gösterilen ilginin kendilerini çok mutlu ettiğini, yeniden Sivas'a gelmek istediklerini söyledi.

AK Parti Kadın Kolları Sivas il yönetimi, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz tarafından geçen hafta sonu açılışı yapılan Çeçen Kültür ve Dayanışma Derneği'ne 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu. AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Şadiye Öztürk, Çeçen Kültür ve Dayanışma Derneği'ne hem hayırlı olsun demeye geldiklerini hem pazar günü yapılan 'Kardeş Şehirlerin Vuslat Gecesi' programındaki gösterilerden dolayı teşekkür etmek istediklerini belirtti.

Öztürk, "Gerçekten çok güzel, mükemmel bir organizasyondu. Sivas, Sivas olalı belki de böyle güzel bir gösteri görmedi. Gerçekten çok emek vermişlerdi. Biz de AK Parti İl Kadın Kolları olarak ilkleri yapmayı seviyoruz. İlk tebrik eden, ilk hayırlı olsun diyen olalım istedik. Bu yüzden bugün buradayız. Dernek başkanına, yönetimine, yardımcılarını tebrik ediyorum. Sivas'a çok güzel bir gece hazırlamışlardı. Bizler de arkadaşlarımız da bütün Sivas halkı bundan çok memnun kaldık. İnşallah daha güzel programlarda, daha güzel gecelerde buluşmak dileğiyle diyorum. Devamını da bekliyoruz. Çünkü çok talep, istek oldu. Seyreden arkadaşlar, seyredemeyen arkadaşlara geceyi anlatmışlar. Nasıl bilet temin edebiliriz, bir daha nasıl seyredebiliriz? diye soranlar oldu. Biz ekibin tekrar geri gelmesini istiyoruz. Sivas halkına o muhteşem geceyi bir daha yaşatmak istiyoruz. Bu ricamızı da başkanımıza iletmek istiyoruz." dedi.

Çeçen Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ayhan Ergüven ise ziyaretten dolayı AK Parti İl Kadın Kolları'na teşekkür etti. Ergüven, "Bizlere ilk hayırlı olsun ziyaretinde bulunan kadınlar oldular. Yine hafta sonu açılışımızda olsun, gecemizde olsun bizlere desteklerini esirgemeyen Milli Savunma Bakanımız İsmet Yılmaz'a, AK Parti İl Başkanı Burhanettin Kuru'ya sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. 'Kardeş Şehirlerin Vuslat Gecesi' programına gösterilen ilgi bizleri çok mutlu etti. Gönül isterdi ki daha büyük bir salonda bu gösteriyi yapalım, daha çok insanımız seyretsin. Grubumuzu yeniden Sivas'a getirmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

Ziyaretin ardından Çeçen Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ayhan Ergüven, AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Şadiye Öztürk'e 'Çeçen Kaması' hediye ettikten sonra bir süre dernek binasını gezdi. Ziyarete, İl Kadın Kolları Başkanı Şadiye Öztürk ve kadın kolları üyeleri katıldı .