''Politikayı Ayıplamayın. Demokratik Ülkede Yaşıyorsak Çözüm Sadece Siyasettedir''

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Yavuz Selim Lisesi'nde öğrencilerle bir araya geldi.

Başkan Akaydın, öğrencilere üç yıllık belediye başkanlığı dönemindeki çalışmaları hakkında bilgi verdi. Öğrencilerin içinde olduğu sınav maratonundan memnun olmadığını belirten Akaydın, sınav yarışındaki öğrencilere kültür, edebiyat ve sanat gibi etkinliklerle ilgilenmelerini önerdi.

Çocukluk döneminde dershane olmadığını ifade eden Akaydın, o yıllarda herkesin devlet okullarından yetiştiğine dikkati çekti. Sınav maratonu nedeniyle çocuk ve gençlerin yarış içinde olduğuna değinen Başkan Akaydın, ''Kendinizi bu yarışa koşullandırırken kültür, sanat, edebiyatla da ilgilenin. İnsan, okulda aldığı eğitimin yanında, toplumdan aldığı değerle de yetişir'' dedi.

Gençlere, okulu bitirdikten sonra siyasete girmeleri önerisinde bulunan Akaydın, şöyle konuştu:

''Politikayı ayıplamayın. Demokratik ülkede yaşıyorsak çözüm sadece siyasettedir. Vatandaşın sandığa giderek seçtiği insan, çözüm üretmelidir. Okumuş, vizyon sahibi insanların siyasetin içine girmesi gerekiyor, hangi partiden olursa olsun. İroni yaparak siyaset yapmak çok önemli, ülkemize bunu kazandırmalıyız. Gençler siyasetten uzak durmamalı, sizin gibi gençlere bu ülkenin ihtiyacı var.''

Akaydın, öğrencilerden gelen ''Cerrahlığı özlüyor musunuz-'' sorusuna ise cerrahlık ve öğretmenlikten uzaklaşmanın kendisini zaman zaman üzdüğünü söyledi.

Ancak siyasette de çok mutlu olduğunu belirten Başkan Akaydın, ''Hayatta hangi işe talip olursanız, onu severek mutlulukla yapmaya çalışın. Modern eğitim sistemlerinde hangi diplomayı alırsanız alın, bir insan hayatında dört farklı işte çalışabilir. Kendinizi esnek yetiştirmeniz gerekiyor ve bunun için de kültür çok önemlidir'' dedi.

Yavuz Selim Lisesi Müdürü Ali Özerten, öğrencilerin kenti yönetenlerin bilgi ve becerilerinden faydalanmaları için böyle etkinliklerin önemli olduğunu kaydetti.

Ziyaret sonrasında okul yönetimi tarafından Akaydın'a plaket verildi.

Kaynak: AA