Esenler Belediyesi'nden Ücretsiz Sağlık Taraması

Esenler Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, ilköğretim okullarında eğitim gören öğrencilerde ağız ve diş sağlığı bilinci oluşturmak için ücretsiz diş taraması kampanyası başlattı. Kampanya çalışmalarını yerinde gören Esenler Belediye Başkanı Göksu, muayene olan öğrencilere diş fırçası ve macunu dağıttı.

Esenler Belediyesi'nden Ücretsiz Sağlık Taraması
Sağlık alanında yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekleyen Esenler Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, ilçede hizmet veren ilköğretim okullarında eğitim gören öğrencilere ücretsiz diş taraması kampanyası başlattı. Esnan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilen kampanyada, öğrencilere ağız ve diş sağlığı muayeneleri yapılıyor. Öğrencileri ağız ve diş sağlığı konusunda bilinçlendirmek ve ağız sağlığının önemine dikkat çekmek için yapılan taramalar kapsamında; bugüne kadar yaklaşık 2 bin öğrenciyi diş taramasından geçiren Sağlık İşleri Müdürlüğü, muayeneler karşılığında herhangi bir ücret de almıyor.
Öğrenciler bilinçleniyor

Ağız ve diş sağlığı konusunda sorunun kaynağına yönelik olarak hem koruyucu, hem de tedavi edici uygulamaları yapan Sağlık İşleri Müdürlüğü, öğrencileri periyodik aralıklarla Belediyeye ait servislerle öğretmenleri gözetiminde okullarından alarak Esnan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi 'ne götürüyor. Periyodik aralıklarla gerçekleşen taramalarda sosyal güvencesine bakılmaksızın her öğrenci uzman diş hekimleri tarafından muayene ediliyor. Diş ile ilgili kontrollerden geçirilen öğrencilere gerekli durumlarda acil diş tedavileri de yapılıyor.

Muayene sonrasında ise; öğrencileri diş sağlığı konusunda bilgilendiren ve bilinçlendiren Sağlık İşleri Müdürlüğü, öğrencilere diş fırçalama yöntemlerini de öğreterek onlara diş fırçalama alışkanlığı kazandırmak için diş fırçaları ve diş macunları hediye ediyor.
Fırça ve macunlar Başkan Göksu 'dan

Esnan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi 'nde yapılan diş tarama çalışmalarını Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Aydın ve Esenler Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Mustafa Uzun ile birlikte yerinde inceleyen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, muayene olan öğrencilere diş macunu ve diş fırçası hediye etti.
Esenler 'in her yerinde öğrencilerin ağız ve diş sağlığını korumaya çalıştıklarını kaydeden Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Öğrencilerimizin hijyenik ve modern şartlarda tedavilerini yaptırıyoruz. Genç nüfusumuzu ağız ve diş sağlığı konusunda bilinçlendirmek için bu tür taramaların büyük önemi var” dedi.

Diş taramaları devam edecek

Esenler 'deki bütün ilköğretim okullarındaki öğrencileri, diş taramasından geçireceklerini belirten Esenler Belediye Başkanı M.Tevfik Göksu diş taramalarına devam edeceklerini söyledi. Göksu, ilerleyen dönemlerde öğrencileri diş ve ağız sağlığı konusunda bilinçlendirmek için ilköğretim okullarında seminerler de düzenleyeceklerini belirtti.