SAÜ'nün Başlattığı 3+1 Eğitim Sistemi, Banka Müdürlerine Tanıtıldı

Sakarya Üniversitesi(SAÜ)'nin mesleki eğitimde nitelikli eleman yetiştirme amacıyla başlattığı 3+1 eğitim sistemi, Sakarya’da bulunan banka müdürlerine tanıtıldı.

SAÜ'nün Başlattığı 3+1 Eğitim Sistemi, Banka Müdürlerine Tanıtıldı
SAÜ Meslek Yüksekokulları Koordinatörü (MEYOK) ve Sakarya Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Mehmet Sarıbıyık, öğrencilerin 3 dönem okulda, bir dönem tamamen işletmede eğitimlerini yapmalarına imkan sağlayacak 3+1 eğitim modelini, banka müdürlerine anlattı. Sakarya Meslek Yüksekokulu'nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Sarıbıyık, banka sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanları, bankalarla birlikte yetiştirmek istediklerini söyledi.

Öğrencilerin geleceklerini düşünerek başlattıkları 3+1 sistemi ile öğrencilerin uygulamalı bilgi ve beceriye sahip olmalarını istediklerini kaydeden Sarıbıyık, ''Öğrencilerimize teorik olarak her şeyi öğretiyoruz. Biz bu bilgilerin sadece öğretilip geçiştirilmesini istemiyoruz, gerçek hayatta da uygulanmasını istiyoruz. Burada öğrendiği bilgileri şirkette pekiştirerek kendine güven duymasını sağlayarak kendi alanında yapabilecek mi, yapamayacak mı diye kendilerini gözlemlemelerine imkan tanıyoruz.'' dedi.

Toplantıya katılan Vakıfbank Müdürü Ahmet Şahin ise projeyi desteklediğini belirterek, "Biz de öğrenciydik, biz de staj yeri aradık. Bu konuda öğrencileri anlıyorum, gerçekten zor bir iş. Benim çalıştığım kurumda yeterli kontenjan var, bu yüzden kurumum ve kendim her türlü desteği vermeye hazırım." diye konuştu.

Toplantıya SAÜ Geyve MYO Müdürü Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can, Albaraka Türk Müdürü Sami Çakır, Finansbank Müdürü Ufuk Balcı, Garanti Bankası Müdürü Muharrem Toklu, Kuveyt Türk Bankası Müdürü Nizamettin Demir, Türkiye Finans Katılım Bankası Müdürü Cihan Erbil ve Sakarya Meslek Yüksekokulu bölüm başkanları ile Kaynarca, Sapanca ve Ferizli’den üniversitenin akademisyenleri katıldı.