Tutuklu Yakınları, Çocuklarının Ankara Gönderilmesini İstemiyor

Çocuklara taciz ve dayak iddialarıyla gündeme gelen Pozantı M Tipi Çocuk ve Gençlik Kapalı Cezaevi'nde kalanların yakınları, çocuklarının Ankara'ya naklini istemediklerini söyledi.

Aileler, cezaevi şartlarının iyileştirilmesini ve uygun personelin hizmet vermesini istedi.

Pozantı Cezaevi'nde kalanların tamamının Ankara Sincan Cezaevi'ne nakledileceğini televizyondan öğrendiklerini belirten tutuklu yakınları, nakil işlemlerinin ne zaman olacağını öğrenmek için cezaevi önüne geldi. Mersin 'de karıştıkları bir kavgadan dolayı yaklaşık 1 aydır Pozantı Cezaevi'nde kalan Sezgin U. ve Sergen T. 'nin aileleri de çocuklarına para vermek geldikleri cezaevi önünde beklemeye başladı. Sezgin ve Sergen 'in yeğenleri olduğunu söyleyen İrfan Şefik, “Yeğenim var burada. Ankara Sincan'a götüreceklermiş. Biz de para vermeye geldik. Ankara'ya nakledilirse, biz gidip gelemeyiz. Mersin 'den bile gelmekte zorlanıyoruz. Ankara 'ya gönderilmelerini istemiyoruz.” diye konuştu.

İsmini vermek istemeyen bir kadın ise 2 oğlunun da cezaevinde yattığını belirterek, “Onların akıbetini öğrenmek için geldik. Ankara 'ya göndereceklermiş. ' diye konuştu.

Cezaevindeki iddiaların ardından soruşturma başlatan Adalet Bakanlığı 4 kişiyi görevlerinden uzaklaştırırken 200 çocuğun Ankara'ya nakledilmesine karar vermişti.