Türsab Üyeleri, Tokat'ın Tarihi Mekanlarını Gezdi

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği üyeleri, Tokat'ın tarihi mekanlarını gezdi.

Kente gelen 23 tur operatörü olmak üzere 30 kişiden oluşan grup, Mevlevihane, Latifoğlu konağı, Alipaşa Cami, Ulu Cami ve Sulusokak'ta bulunan tarihi mekanları gezdi.

Vali Şerif Yılmaz, öğle yemeğinde grupla bir araya geldi. Grubun ziyaretinden dolayı memnuniyet duyduğunu ifade eden Vali Yılmaz, Tokat'ın tanınmadığını ifade ederek, şunları kaydetti:

''Anadolu dendiği zaman dışarıdan bakılan bakış açısının ne kadar farklı olduğunu burada sizlerde gördünüz. 2.5 senedir buradayım. Her gelene söylediğim söz şu 'Biz Tokat'ı böyle bilmiyorduk.' Hiç ummadığımız kadar tarihi mekanların ve tarihi eserlerin bulunduğu bir ilmiş. Biz bu tanıtımlarla beraber bu eksiğimizi gidereceğiz. Bundan dolayı sizler bizlere yardımcı olacaksınız, sizlerden yardım bekliyoruz. Sizin burayı gezmeniz bundan sonra yapacağımız çalışmaları kolaylaştıracaktır. Uzak bir yerden geldiniz, ama gezi sonucunda 'bu yorgunluğa değdi' demenizi ümit ediyorum.''

TÜRSAB İzmir Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Rıza Gençay ziyareti değerlendirerek, ''Buranın kendi başına bir destinasyon olması gerektiğini düşünüyorum. 23 tur operatörü ile aynı kanıdayız. Amasya, Tokat, Sivas ve Çorum olarak yeni bir destinasyonun yaratılması konusunda çalışmalara başladık. Arkadaşlarımızla bu konuyu değerlendireceğiz ve satışı konusunda da hep birlikte hareket ederek bu destinasyonun kapısını aralayacağız'' dedi.

Gençay, ''Bu kadar tarihin etkisi altında kalmış ve günümüze kadar taşınmış bu yerden çok çok etkilendik. Tokat kendi örneklerinin de üzerinde nitelik olarak. Tokat ve bölgesi turizmde bir marka olarak çabalarını sürdürmeye devam edecektir'' diye konuştu.

Grup, daha sonra Ballıca Mağarası'nı gezdi .