Simav'da Meydana Gelen Heyelan Korkuttu

Geçen mayıs ayında 5,9'luk depremin vurduğu Kütahya'nın Simav ilçesinde yeni ibadete açılan bir caminin çevresinde meydana gelen heyelan vatandaşları korkuttu.

Simav'da Meydana Gelen Heyelan Korkuttu
Caminin dört bir yanını çevreleyen betonlarla bahçedeki kilitli beton parke taşlarının heyelan yüzünden yerlerinden oynaması, mahalle sakinleri ile cami cemaatini korkuttu.

TOKİ Akay Camii imamı İsmail Karapınar, yaklaşık bir ay önce ibadete açılan camide heyelan sonrası oluşan görüntünün cemaati endişelendirdiğini belirterek, tedbir alınması için bir dilekçe ile müftülüğe başvuruda bulunduğunu bildirdi.

Vatandaşlar, caminin içinde herhangi bir hasar olmamasına rağmen dış bölümlerdeki görüntülerin kendilerini endişelendirdiğini söyledi.

Simav Müftüsü Şükrü İkiz ise, bölgede incelemelerde bulunduğunu, ortaya çıkan vahim görüntülerin fotoğrafını çekip durumu kaymakamlık ile valiliğe bildirdiğini açıkladı.

Müftü İkiz, bir ay önce ibadete açılan caminin çevresindeki enkazın bir an önce ortadan kaldırılması için müteahhit firmanın işe el atmasını sağlayacaklarını kaydetti .