Ereğli’de Esnafa Randevu Sistemi İle İş Yerinde Kur'an Eğitimi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Müftülüğü tarafından ilçede Kur’an eğitimi almak isteyen işleri nedeniyle camiye gelerek eğitim alamayan esnaflara yönelik, randevu sistemi ile iş yerinde Kur’an-ı Kerim eğitimi uygulaması başlatıldı.

Ereğli’de Esnafa Randevu Sistemi İle İş Yerinde Kur'an Eğitimi
Kdz. Ereğli Müftüsü Mustafa Erkan, ilçede Kur’an eğitimi almak isteyen işleri nedeniyle camiye gelerek eğitim alamayan esnaflara yönelik, randevu sistemi ile iş yerinde Kur’an-ı Kerim eğitimi uygulaması başlattıklarını söyledi.

Müftülükçe görevlendirdikleri dün görevlisinin esnafın iş yerine giderek Kur’an eğitimi verdiğini belirten Erkan, "Diyanet İşleri Başkanlığımızca 2007 genelgesi gereği 'Cami Dersleri'adı altında bütün camilerimizde İmam-Hatiplerimiz tarafından ‘Kur’an Öğrenmeyi Ertelemeyin’ sloganıyla 1 Kasım 2011 tarihinden itibaren bütün camilerimizde her gün bir saat Kur’an öğretimine başlanmış ve şimdiye kadar 2 bin 600 vatandaşımız Kur’an öğrenmişti. Kur’an öğrenmek istediği halde işlerinin yoğunluğu nedeniyle camiye gelemeyen esnaflarımız için din görevlilerimiz 01 Ocak 2012 tarihinden itibaren kendilerinden randevu alarak iş yerlerine gidip Kur'an-ı Kerim öğretiyorlar. Sevgili Peygamberimizin ‘Kur’an’ı öğrenin, onu okuyun ve okutun, Kur’an’ı öğrenen, okuyan ve gereğini yapan kimse, her tarafa koku yayan misk dolu bir kaba benzer. Kur’an’ı öğrenen yatıp uyuyan kimse ise ağzı bağlı koku yaymayan bir misk kabına benzer’ buyurmuştur. Dolayısıyla Kur’an, İslamiyet ve Müslümanlar açısından hayati bir önem taşır, cami ve mescitlerin İslam tarihi boyunca Kur’an öğrenme merkezleri olmuştur. Müftülük olarak bütün personelimizin yaz mevsiminde orta öğretime devam eden çocuklarımız ve kış mevsiminde de yetişkinler için camilerde Kur’an ve dini bilgileri öğretmek için seferber olduk, ancak bir çok esnaf vatandaşımızın işlerinin yoğunluğu ve rızık kapısı olan dükkanının başında bulunması sebebiyle Kur’an öğrenmek için camiye gelmek istediği halde gelemediğini gördük. Bizde o zaman ‘Vatandaş camiye gelemiyorsa, biz onlara gideriz’ diyerek randevu sistemiyle iş yerlerinde esnaflarımıza Kur’an Öğretimine başladı.

Ereğli ve Ormanlı beldesi merkezinde bir çok esnafa Allah’ın izniyle Kur’an öğretme fırsatını yakaladık. Kur’an öğrenmek için duyarlı olan esnafımıza ve bu hizmeti sunan din görevlilerine teşekkür ediyoruz” dedi.