Çalık Yedaş, Çalıştıracağı Elemanları Şehrinden Seçiyor

Çalık Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş (YEDAŞ) Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, elektrik dağıtımına ilişkin büyük hedefler koyduklarını belirtti.

Çalık Yedaş, Çalıştıracağı Elemanları Şehrinden Seçiyor
Türkoğlu, bu nedenle bünyelerinde kurulacak yeni şirketler için geleceğin eğitimli liderlerini yetiştirdiklerini söyledi.

Samsun’da çalıştırdıkları 300 personelin 250’sinin Samsunlu olduğunu hatırlatan Türkoğlu, "Emek vererek yetiştirdiğimiz personelin doğup büyüdüğü yerde çalışması verimi artırıyor. İlerleyen zamanda memleketine dönmek için işinden ayrılmayarak daha verimli oluyor." dedi.

Çalık YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu; şirketin istihdam, yatırım, kalite ve müşteri memnuniyeti politikaları konusunda Cihan’a konuştu.

İstihdamda hizmet verdikleri 5 ilde 750 kişi çalıştırdıklarını ifade eden Türkoğlu, çalışanların hizmet verdikleri şehirde doğup büyümüş olmasına özen gösterdiklerini belirtti.

Türkoğlu, yetiştirip göndermeye karşı oldukları için işçinin doğup büyüdüğü yerde yaşlanıp emekli olmasını istediklerini, prensiplerinin bu olduğunu belirten Türkoğlu, “Bizim yaptığımız tek şey ve şartımız bu. Samsun dışındaki Samsunluları da bulup getirdik. Projeksiyonumuz, bu, bölgeyi dağıtımın merkezi yapmak. Sadece Yeşilırmak için bu bina ve kadrolar çok fazla. Elektrik dağıtımında hedeflerimiz büyük ama şu an bundan sonraki şirketlerin eğitimli liderlerini yetiştiriyoruz. Diksiyonu düzgün, pazarlama yeteneği olan 20-25 satış elemanı alacağım. Ancak Samsunlu olmayana sıcak bakmıyorum.” diye konuştu.

Samsun’un, 5 ilin gelirinin yüzde 50’sine sahip bir şehir olduğunu söyleyen YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, şehre yapılan yıllık 25 milyon TL kamu yatırımına karşılık, kendilerinin 55 milyon TL’lik yatırım yaptıklarını açıkladı.

Bunun 5 yıl devam edeceğini kaydeden Türkoğlu, “Biz bu sene kamunun 4 katı yatırım yaptık. Şu anda Atakum bölgesinin tamamını tamamladık. Orta refüj bitti. 3 ay sonra Atakum’da elektrik kesintisi tarihe karışacak. İlkadım’ı bu sene bitireceğiz. Samsun merkezini ve metropol ilçeleri artık elektrik kesintileriyle muhatap olmayacak. Biz, Ordu’dan Sinop’a, Samsun’dan Çorum’a kadar bütün aydınlatmaları yapmak istiyoruz." bilgisini verdi. Türkiye Kalite Derneği (Kalder) üyesi ilk ve tek elektrik dağıtım şirketi olduklarını altını çizen Genel Müdür Nurettin Türkoğlu, bu yıl 4 tane uluslararası kalite standardı alacaklarını bildirdi. 9001 kalite yönetim sistemini aldıklarını, bunun devamında müşteri memnuniyeti, bilgi güvenliği belgelerine ve sene sonunda da ulusal kalite hareketinin en büyük ödülü olan Ulusal Kalite Ödülü’nü alacaklarını vurgulayan Türkoğlu, “Dağıtım sektöründe uluslararası şirket yönetim modelini uygulamaya çalışıyoruz.” diye ifade etti.

Türkoğlu, gelecek aylarda aboneleri, cep telefonlarına mesaj göndererek bilgilendireceklerini sözlerine ekledi.