Balıklıgöl Yeni Yüzü İle Turizme Hazırlanıyor

Şanlıurfa’da turizm sezonu başlıyor.

Balıklıgöl Yeni Yüzü İle Turizme Hazırlanıyor
Turizmin göz bebeği olan Balıklıgöl, yeni turizm sezonuna daha ihtişamlı girecek. Çevre düzenlemesinin yapıldığı Balıklıgöl’de aydınlatma çalışmalarının da yeni sezona yetiştirilmesi hedefleniyor. Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, turizm sezonu başlamadan önce Balıklıgöl Platosunda yapılan çalışmaları kurum amirleri ile birlikte yerinde inceledi.

Şanlıurfa’da bu dönem turizmde hareketliliğin yaşanmasını umduğunu dile getiren Vali Celalettin Güvenç, Balıklıgöl, Kale eteği, Dergah Camii ve Hz. İbrahim’in doğduğu mekanda incelemede bulundu.Öncelikle Balıklıgöl’ü gezen Vali Celalettin Güvenç, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Şanlıurfa Kalesi ve Çevresi Aydınlatma Projesinin yürütüldüğünü ve Bu turizm sezonuna yetiştirileceğini söyledi.

Daha sonra Kalenin eteğinde incelemelerde bulunan Vali Güvenç, düzenleme yapılan alanda bankların konularak vatandaşların burada dinlenmesine imkân verilmesi için ilgili kurum amirlerine talimat verdi. Gezisi sırasında Dergah Cami ve çevresi ile Hz İbrahim’in doğduğu mağarayı gezen Vali Güvenç, Dergah Camii’nin arkasında bulunan boş odaların kitap evi olarak değerlendirilebileceğini belirtti.

Rızvaniye Camisinin bulunduğu alanı da gezen Vali Güvenç, burada balıklara yem attıktan sonra Şurkav bünyesinde hizmet veren Geleneksel El Sanatları Satış Merkezi’ne geçti. Burada Şurkav Genel Sekreteri Şükrü Üzümcü’den verilen hizmetler hakkında bilgi alan Vali Güvenç, satışı yapılan Urfa’ya özgü el sanatları ürünlerine kentin simgelerinin konularak markalaştırılmasını istedi.

Balıklıgöl’ün yeni sezona daha güzel gireceğini kaydeden Güvenç, Balıklıgöl’e gelen bazı yerli turistlerle de sohbet etti. Güvenç, şunları söyledi: “Aydınlatma çalışmalarımız devam ediyor. Burada bazı kitapevlerinin açılmasını uygun olacağını düşündük. Bankların bazı yerlere konulması gerekiyor. Diğer çalışmalar hakkında da ilgili arkadaşlardan bilgi aldık. Balıklıgöl’ü bu sezon en güzel şekilde turizme sunacağız.”Vali Güvenç’in incelemelerine Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş, Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, Kültür Turizm İl Müdürü Selami Yıldız, il Özel idaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, Şanlıurfa Belediyesi Başkan yardımcıları ve bir kısım kurum amirleri eşlik etti .