Parkomat Uygulamasından Vatandaş Memnun

Kastamonu Belediyesi tarafından şehir içi trafik akışının daha rahat sağlanabilmesi için oluşturulan parkomat uygulamasından vatandaşlar kadar araç sürücüleri memnun kaldı.

Parkomat Uygulamasından Vatandaş Memnun
Kastamonu Belediyesi trafik akışını düzenlemek için yaptığı parkmatik uygulamasında ilk 15 dakika ücretsiz. 15 dakikadan 1 saate kadar 1 lira, 2 saate kadar 3 lira, 3 saate kadar 5 lira olacak. Parkmatik uygulaması saat 08.00 ile 19.00 arasında yapılacak. Cevizli Park’tan Merkez İlköğretim Okulu'na kadar ve Ziraat Bankası’ndan Emniyet Müdürlüğü karşısına kadar trafiğin yoğun olduğu alanlarda uygulanacak uygulamada trafiğin rahatlatılması hedefleniyor. Parkmatik uygulamasının başlamasıyla gereksiz pakların ortadan kalktığını belirten ekip başı Fatih Portakal, “En az 15 dakikası ücretsiz olduğu için veya 1 saat işi olana 1 TL ücret ödediği için vatandaşı zorlayacak bir uygulama değil. Bu yüzden genelde bir memnuniyet var” dedi.

Uygulamada herhangi bir zorluk yaşamadıklarını ifade eden Portakal, 10 kişi başladıklarını parkomatta 5 kişini daha istihdam edildiğini ve toplamda 15 kişiye oluştuklarını açıkladı.

Yeni başlayacaklarla birlikte sorumluluk alanlarının daha da daralacağına dikkat çeken Portakal, “Toplam 15 kişi olduk ve sorumluluk alanımız daraldı. Bu yüzden fazla bir sıkışıklık artık yaşamayacak. Bazen aralarda kaçırdığımız araçlar oluyor. Artık buda ortadan kalkacak. Gün içersinde en yoğun trafiğin yaşandığı Cumhuriyet Meydana ile Çengeller köprüsü arasında arkadaşlarımızı daha sık tutacağız” diye konuştu.

Portakal, şuana kadar 1-2 kişinin parkomat ücretini ödememek istediğini söyledi.

Günlük ortalama 900 TL’ye ulaştıklarını vurgulayan Portakal şöyle konuştu: “Araç sürücüleri bu konuda bilinçlendi. Bilgisi olmayanlara da biz zaten ön bilgi veriyoruz. Herkese burada yapılan uygulamayı anlatıyoruz. Aracını park edip daha sonra gelenlere de uygulamayı anlatıyoruz. Şuanda bir problem yok, bizler olsun araç sürücüleri olsun memnuniyet söz konusu. Şuanda artık trafikte sıkışma yok. Bir rahatlık söz konusu oldu. Sadece iş saatlerinin giriş-çıkışlarında bir yoğunluk yaşanıyor. Oda bir saat falan sürüyor. Eskisi gibi değil artık. Ambulanslar falan rahatlıkla gidebiliyor. Bunun yanında çift sıra yapan sürücüleri de uyarıyoruz. Uyarımızı dikkate almayanlara zabıta veya polise bildiriyoruz. Başkanımızın dediği gibi: ‘Bizim amacımız burada para kazanmak değil, sadece trafiğin akışını daha rahat hale getirmek’ Elimizdeki makinenin fiyatı 3 bin 500 TL. Bundan 15 tane alındı. Ayrıca üzerimizdeki elbise, bizlerin maaşları ve sigortası belediyeye büyük bir külfet oluşturdu. Halkımız bizden memnun, biz halkımızdan. Bizleri iyi karşıladılar. Yaptığımız işe saygı gösteriyorlar. Onlara teşekkür ediyoruz.” Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu’nun daha önceden yapmış olduğu açıklamada, “Yapılan uygulamada para kazanmayı değil, trafik akışını düzenli sağlamayı hedef alıyoruz” demişti. Başkan Topçuoğlu ise, parkomat uygulamasının çok başarılı bir şekilde geçtiğini belirterek, 5 kişinin daha istihdam edildiğini ve toplam 15 kişinin parkomatta görev aldığını belirtti.

Şehir içi trafiğinde çift sıra parkların ve 15 dakika veya 1 saat işi olanların daha rahat park alanları bulabildiğine dikkat çeken Başkan Topçuoğlu, kendilerine şuana kadar gelen bir şikayetin olmadığını ve belirledikleri hedeflerine şuan için ulaştıklarını açıkladı.