Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan Açıklama Yaptı

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, İmar Planı Revizyonu ve İlave İmar Planı ile ilgili olarak, ''Kişilerin istekleri doğrultusunda değil, 60 bin kişinin menfaatleri doğrultusunda bu konuyu çözmek istiyoruz'' dedi.

Düzenlediği basın toplantısıyla Ankara'daki temaslarına ilişkin bilgi veren Özcan, İller Bankası yetkilileri ile Keşan'ın 1984 yılında yapılan İmar Planı Revizyonu ve İlave İmar Planı yapılması konusunda görüşmelerde bulunduğunu belirtti.

Bu tip plan revizyonları için hali hazır haritaları 2004'te yapmaya başladıklarını anlatan Özcan, Ocak 2009'dan beri hali hazır haritalarını güncelediklerini, 2010 yılında 1/25 bin ölçekli haritaları tamamlandığını ve Kasım 2010'da Edirne İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi'nde onaylandığını vurguladı.

Bu işlemlerin ardından belediye olarak plan revizyonu ve ilave imar planı yapma haklarını devraldıklarını belirten Özcan, şöyle devam etti:

''Biz de bu süreç içerisinde 7-8 aydır plan yaparken bazı resmi kurumlardan almamız gereken görüşleri aldık. Bu iş dönemimizde ilk defa yapılacak bir ihale türü olacak. İlave imar ve plan revizyonu yapmak direkt mülkiyetle bağlantılı konular olduğu için veya Keşan'ın 30-40 yılına damgasını vuracak ve yönlendirecek planlar olduğu için çok dikkatli davranmamız gerekiyor. İhale sürecinde devletin yasalarına aykırı bir iş yapmamak çok önemli. Kişilerin istekleri doğrultusunda değil, 60 bin kişinin menfaatleri doğrultusunda bu konuyu çözmek istiyoruz.''

Pancar Şefliğine ait 22 dönümlük İstanbul yolu üzerindeki toplama yerinin özelleştirileceğini öğrendiklerini, bu alanı rekreasyon ve fuar alanı olarak bedelsiz devri için talepte bulunduklarını anlatan Özcan, Ankara'da milletvekilleri ile görüşemediğini, GÜNEBAK tarafından hazırlanan ve Trakya Kalkınma Ajansı'na sunulan 132 bin lira bütçeli ''Geri Dönüşüm Gelecek İçin Önce Çocuklar ve Gençler Projesi''nin kabul edildiğini sözlerine ekledi .