Esenler Belediye Başkanı Göksu, 2 Kişinin Öldüğü Kafede İncelemelerde Bulundu

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, 2 kişinin ölümü, 1 kişinin yaralanması ile sonuçlanan yangının çıktığı kafede incelemelerde bulundu.

Esenler Belediye Başkanı Göksu, 2 Kişinin Öldüğü Kafede İncelemelerde Bulundu
Göksu, "İlk tespitlere göre yangının elektrik kontağından çıktığı ifade ediliyor. Hastanedeki yaralının durumunun iyi olduğu bilgisi geldi" dedi.

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler Fevzi Çakmak Mahallesi Orhangazi Caddesi üzerinde Yeliz Güler ve ismi belirlemeyen bir kişinin öldüğü, Emrah Karabulut'un (21) ağır yaralandığı kafede incelemelerde bulundu.

İncelemelerin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Göksu, "Patlamanın şiddetiyle dışarıdaki araç bile hasar almış durumda. İlk tespitlere göre yangının elektrik kontağından çıktığı ifade ediliyor. İçeriye baktığımızda sadece bir noktada yoğunlaşmış hasar gözükmüyor,her tarafta aynı hasar var. O saatte üç kişi varmış içeride 19-20 yaşlarında. İki bayan, bir erkek kaçmaya çalışmış. Kaçmaya çalışırken yangın kapısının önüne 3'ü birden yığılmış. Erkek en altta, 2 kadın onun üstünde kalmış. Maalesef 2 kadın vefat etmiş, erkek olan ise yaralı olarak hastaneye kaldırılmış. Durumunun iyi olduğu bilgisi geldi. Şu anda savcı bekleniyor" dedi.

Basın mensuplarının kafede bulunanların çalışan mı yoksa müşteri mi olduğu sorusuna ise Göksu, "Mal sahibinin ifadesine göre evden kaçmışlar, kalacak yer bulamadıkları için burada misafir ediliyorlarmış. Ne kadar size inandırıcı geliyor bilmiyorum, içeridekilere sormak lazım" diye yanıt verdi.

Göksu, binada doğalgaz olmadığını ve mutfak tüpünün incelendiğini ifade ederek, "İlk tespitlere göre yangının elektrik kontağından çıktığına dair bilgiler var. Yangında kaçabilecekleri kapı da var ancak o anda çok büyük bir duman oldu sanırım. Buralarda set izolasyonundan dolayı duvarlarda çok büyük sünger kaplamalar var. Bu sünger kaplama bütün duvarda olduğu için aynı anda yanıyor. En ufak şeyde binanın her tarafı tutuşuyor. Hala içeride duman kokusu var. İçeriye girdiğinizde belli bir süre kaldıktansona bunalıyorsunuz. Çok ağır bir koku var. Maalesef bu şekilde olmuş" dedi.

Bodrum katlarındaki iş yerleri ve işletmeler için ruhsat şartlarının ağırlaştırılması gerektiğini belirten Başkan Tevfik Göksu, sözlerini şu şekilde tamamladı: "İlk tespitlere göre dumandan zehirlendikleri gözüküyor ama vücutlarında kısmi yanıklar da var. Burada özellikle şunu söylemek lazım: Bu tip yerlerde ruhsat şartlarının çok daha ağırlaştırılması gerekiyor. Biz bu tip yerlerde işlem yapıyoruz. Mühürlüyoruz, mühür fekti yapıyorlar. O mühür fekti işlemi o kadar uzun sürüyor ki bu tip yerlerde yeni bir düzenlemenin yapılaması ve cezaların artırılması gerekiyor. Bu tip yerler genelde bodrum katlarında oluyor. Buralara bir çeki düzen verilmesi gerektiğinidüşünüyorum. Biz bu konuda çok yoğun denetimler yapıyoruz. Ben vefat edenlere başsağlığı, ailelere sabır, yaralıya da acil şifalar diliyorum."

Öte yandan yangında hayatını kaybeden Yeliz Güler (21) ve ismi belirlenemeyen bir genç kızın cesedi, yapılan incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı .