Cumhurbaşkanı Gül, TOBB Yönetim Kurulu Toplantısı'na Katıldı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Dış ticaret açığını veya cari açığı da gündemden çıkartan bir başarıyı gerçekleştirdiğimize inanıyorum" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül, TOBB Yönetim Kurulu Toplantısı'na Katıldı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Toplantısı'na katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül, TOBB'un 60. yılının iş dünyası için hayırlı olmasını dileyerek konuşmasına başladı.

"Türkiye'nin bugün geldiği başarının altında esas emek aslında sizsiniz" diyen Gül, "Sizin görüşlerinize yeri geldiğinde, raporlarınza yeri geldiğinde doğrusunda önem vermişimdir" dedi.

"Çok şükür bugün Türkiye bugün kaybettiği yılları dolduracak, onları geri alacak performans sergiliyor" diyen Cumhurbaşkanı Gül, alınan kararları doğru şekilde uygulayan siyasi iradenin olduğuna dikkat çekti. Genel anlamda istikrarın çok önemli olduğunu vurgulayan Gül, elde edilen başarıların ise Türkiye'nin uzun yıllar özlediği başarılar olduğunu kaydetti.

Büyürken başka sıkıntıların ortaya çıkmamasının önemli olduğunu ifade eden Gül, "Dış ticaret açığını veya cari açığı da gündemden çıkartan birbaşarıyı gerçekleştirdiğimize inanıyorum" diye konuştu.

"AVRUPALI KADAR GÜÇLÜ, BİR ASYALI KADAR DA ÇEVİĞİZ"
Yönetim Kurulu Toplantısı'nda konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise, "İlk defa bir cumhurbaşkanımız yönetim kurulu toplantımızı şereflendirmektedir" diyerek, Cumhurbaşkanı Gül'ün 2002 yılından bu yana kendilerine desteğini esirgemediğini söyledi.

Türk özel sektörünün İtalya'dan Çin'e kadar büyük bir bölgede söz sahibi olduğunu söyleyen Hisarcıkloğlu, "Biz Avrupalı kadar güçlü, bir Asyalı kadar da çeviğiz" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül'ün Yönetim Kurulu'na ziyaretinin ikinci ayrı bir önemi daha olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, bunun da TOBB'un kuruluşunun 60. yılı olmasından kaynaklandığını belirtti.

Hisarcıklıoğlu, daha sonra Cumhurbaşkanı Gül'ün ziyaretine teşekkür etti. Konuşmaların ardından ise TOBB'un 60. yılı dolayısıyla hazırlanan büyük bir pastayı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve TOBB Yönetim Kurulu birlikte kesti. Hisarcıklıoğlu, 3 kuşak Gül ailesinin Ticaret Sicil Gazetesi'nde çıkan ilanlarının yer aldığı bir tabloyu Cumhurbaşkanı Gül'e hediye etti. Cumhurbaşkanı Gül ise 4 kuşak olması gerektiğini çünkü dedesinin de verilmiş ilanları olduğunu belirtti.

Hisarcıklıoğlu ise 1957 yılından öncesi ilanları bulamadıklarını belirtti .