Atiker Yeni Enerji Yatırımlarına Hazırlanıyor

Türkiye'de LPG (Likit Petrol Gaz) ve CNG (Sıkıştırılmış Doğalgaz) döonüşüm sistemlerinin önde gelen markalarından Atiker, yeni enerji projelerine hazırlanıyor.

Atiker Yeni Enerji Yatırımlarına Hazırlanıyor
Genel Müdür Ömer Atiker, dünyada 52 ülkeye doğrudan ihracat yapan markalarının ayakkabıdan sonra yeni sektörlerde boy göstereceğini açıkladı.

Atiker Şirketler Grubu’nun geleneksel bayiler toplantısının 4.’sü Antalya'da yapıldı. Firmanın Türkiye genelindeki 800 bayi temsilcisi ve bölge distribütörünün yanı sıra Tüm Otogaz Montajcıları Derneği Başkanı Faruk Yılmaz’ın da katıldığı toplantı 3 gün sürdü. Programın açılışında konuşan Atiker Şirketler Grubu Genel Müdürü Ömer Atiker, ana çalışma alanlarının oto yakıt sistemleri olduğunu ancak bundan sonraki süreçte Atiker markasının yeni ürünlerde görüleceğini aktardı. "40 yılı aşkın sürede dünya markası haline getirdiğimiz Atiker'i ulusal ve uluslararası piyasalara sunacağımız farklı ürünler üzerinde kullanmayı planlıyoruz. Bunun ilk adımını da ayakkabı sektöründe attık." diyen Atiker, başka ürenleri de önümüzdeki yıllarda Atiker markasıyla tüketicinin beğenisine sunacaklarını söyledi.

Ayakkabıcılığın ata yadigarı meslekleri olduğunu belirten Atiker, "Dedem ömrünü, babam ise meslek hayatının bir bölümünü kundura üretiminde geçirdi. Bu nedenle, Atiker Ayakkabı'nın yatırım kararında sevgili babam Mehmet Ali Atiker’in önemli payı var." ifadelerini kullandı. Buna rağmen yakıt sistemleri alanının asıl faaliyet alanları olduğunu kaydeden Atiker, "Bu tercihte en küçük bir sapmamız yoktur. Önümüzdeki yıllarda enerji alanında yeni yatırımlara girişeceğimizi haber vermek istiyorum. Yaptığımız araştırmalarda LPG, CNG ve LNG yakıt sistemlerinin uzun süre güncelliğini koruyacağı sonucuna vardık. Ürettiğimiz ürünlerle ilgili piyasalarda meydana gelen gelişmeleri dikkatle izliyoruz. Petrole alternatif olacak yeni yakıtlar ve enerji kaynakları ile ilgili bir proje portföyü oluşturduk. Bu konuda, üretim ve yatırım yapmak üzere teknik araştırmalarımız ve uluslararası düzeyde görüşmelerimiz devam ediyor." şeklinde konuştu.

Toplantıda bayi temsilcilerini bilgilendiren Konya Teknokenti Genel Müdürü ve Atiker Arge danışmanı Prof. Dr. Mehmet Fatih Botsalı da teknolojiye yatırım yapan Atiker’in her yıl ortalama yüzde 30 büyüdüğünü belirtti.

Botsalı, “Artık günümüzde başarı çok çalışmanın ötesinde akıllı çalışmayı gerektiriyor. Teknolojik gelişmeye ve inovasyona ağırlık vermek gerekiyor. İşte Atiker geçtiğimiz 4 yılda ortalama yüzde 30-35 büyüdüyse bunu teknolojik gelişmeye ve inovatif yani yenilikçi üretim ve pazarlama tekniklerine borçludur." dedi.