Evciler'de Ebru Sergisi İzlenime Sunuldu

Evciler ilçesinde, Şehit Hüdayi Çınar İlköğretim Okulu ana sınıfı öğrencilerinin hazırladığı ebru çalışmaları sergilendi.

Serginin açılışı, Evciler Kaymakamı Hasan Gökpınar, Belediye Başkanı Fatih Deniz Özer ve diğer protokol mensuplarınca yapıldı.

Daha sonra, beraberindekilerle sergideki eserleri inceleyen Gökpınar, öğrencilerle ebru çalışması yaptı.

Atık malzemelerden insan maketiyle ''çevre kirliliği'' uyarısı

Başmakçı ilçesinde, Şehit Öğretmen Birol İrfan Aşkar Okulu öğrencileri, çevre kirliliğine dikkati çekmek amacıyla atık malzemelerden insan maketi yaparak sergiledi.

Öğretmen Oya Tuncer, AA muhabirine, çevre bilinci insanlara ne kadar erken verilirse o kadar temiz bir dünyaya sahip olunabileceğini söyledi.

Çöpe atılması bir dakika bile sürmeyen plastiğin doğada 5 bin yılda kaybolduğuna işaret eden Tuncer, şöyle konuştu:

''Eski zamanlarda atıklar daha çok yakılarak yok edilirdi. Yakma sırasında havaya karışan kimyasallar çevre ve insan sağlığına ciddi zararlar verebiliyor. Bu nedenle en sağlıklı ve uygun çözüm geri dönüşüm. Ambalaj atıklarının geri kazanılmasıyla doğal kaynaklarımız korunur, enerji tasarrufu sağlanır, atık miktarı azalır. Yaptığımız çalışmada kullandığımız plastik şişeler ve poşetlerin hayatımızda ne kadar çok yer kapladığına ve bilinçsizce kullanıldığında çevremize zarar verdiğini vurgulamaya çalıştık. Öğrencilerimizin evlerinden getirdiği kullanılmış plastik malzemelerle sembolik bir figür çalışması ortaya çıkardık.''

Tuncer, maketle ''hayatta plastiğe bu kadar çok yer verilir ve savurganca tüketilirse, sıkıntıların insan boyunu aşacağı'' mesajını vermeye çalıştıklarını sözlerine ekledi .