Özel Bahar Koleji Çanakkale Gezisi Düzenledi

Mersin'in Tarsus ilçesinde eğitim faaliyetlerini sürdüren Özel Yıldırımhan Bahar Koleji, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında Çanakkale’ye gezi düzenledi.

Özel Bahar Koleji Çanakkale Gezisi Düzenledi
Özel Yıldırımhan Bahar Koleji öğrenci, veli ve öğretmenlerle birlikte Çanakkale’ye “Şimdi Vefa Zamanı” adı ile bir gezi düzenledi.

Her yıl Çanakkale haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen geziye bu yıl da okulu temsilen 46 kişilik öğretmen, veli ve öğrenciler katıldı.

Gezide aynı zamanda Bursa da ziyaret edildi.. Öncelikle Çanakkale’de şehitlerimizi ziyaret eden katılımcılar Seyit Onbaşı, Yahya Çavuş, Şehitlik Anıtı, Alçıtepe Köyü, Conkbayırı, Anafartalar ve Aynalı çarşıyı gezerek aziz şehitlerimizi bir kez daha minnetle andılar.Özel Yıldırımhan Bahar Koleji velilerinden Mustafa Kaplan, Çanakkale’ye ilk defa geldiğini ve gezinin kendisine çok şeyler kattığını ve her Türk vatandaşının mutlaka Çanakkale’ye gelip buraları ziyaret etmesi gerektiğini vurguladı. Geziye katılan diğer bir veli olan Musa Özmen ise tarif edilemez duygular içinde olduğunu bu geziyi organize edenlere teşekkür ettiğini belirtti.

Geziye katılan öğrencilerden Ayşenur Uçar ise "Derste duyduğumuz bilgileri burada yaşama fırsatımız oldu. Bu gezi sayesinde şanlı ecdadımızı ziyaret ederek onlara vefa borcumuzu ödedik." dedi.

Özel Yıldırımhan Bahar Koleji Müdürü Ali Erdoğan yaptığı açıklamada, “Çanakkale demek, ülkemizin birliği ve beraberliği demektir. Çanakkale demek, ülkemizin namusu, şerefi ve haysiyeti demektir. 'Şimdi Vefa Zamanı' parolası ile başlattığımız geziye katılan tüm veli ve öğrencilerimizi hassasiyetlerinden dolayı kutlarım. Amacımız öğrencilerimizin ecdadımıza Vefa hissi ile dolu olmalarını sağlamak, şanlı tarihimizdeki fedakarlıkların boyutunu veli ve öğrencilerimizle birlikte anlayabilmektir. Tarih geçmişten ders çıkarmaktır." şeklinde konuştu.