Edremit’te İmam ve Müezzinler Korosu Tekrar Faaliyette

Edremit Müftülüğü'nde, imam ve müezzinlerden oluşan Edremit Körfez Tasavvuf Musikisi Derneği olarak yeniden faaliyete geçen 'İmamlar ve Müezzinler Korosu' çalışmalarına devam ediyor.

Edremit’te İmam ve Müezzinler Korosu Tekrar Faaliyette
İlk kez Edremit ilçesinde, din görevlileri tarafından 2002-2003 tarihleri arasında, o dönemin Edremit Müftüsü olan Yusuf İzzettin Konuk tarafından kurulan Türk Tasavvuf Musikisi Korosu, eski müftünün tayininden sonra dağıldıktan sonra şimdiki İlçe Müftüsü Ramazan Tekin tarafından, tekrar Edremit Körfez Tasavvuf Musikisi Korosu tekrar kuruldu. İmam ve müezzinlerden oluşan 25 kişilik koroya 5 kişiden oluşan saz ustaları eşlik diyor. Zaman zaman ilçe müftülüğü binasında toplanan koro, burada çalışmalarına hız verdi. Edremit Körfez Tasavvuf Musikisi Derneği Başkanı Udi Mehmet Samim Başbuğ, “Derneğimiz, yaklaşık iki hafta önce kuruldu. 25 kişiden oluşan bir koromuz var. 5 kişilik bir saz ekibimiz koromuza eşlik edecek. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor.” dedi.

İlçe Müftüsü Ramazan Tekin ise eski müftümüz Yusuf İzzettin Konuk tarafından kurulan Türk Tasavvuf Musikisi Korosu, müftünün, tayininden sonra koroya ara verdi. Biz Koronun devam etmesi için müftülük olarak desteklerimizi esirgemedik. Koromuz, Edremit Körfez Tasavvuf Musikisi Derneği adı altında, bir dernek çatısı altında faaliyet göstermektedir. İmam ve müezzinler hariç, 5 kişilik usta saz ekibiyle birlikte toplam 30 kişilik koro ekibi çalışmalarına başladı.” diye konuştu.

Koro, Türk Sanat Müziği sazları eşliğinde, Türk Sanat ve Türk Tasavvuf Müziği eserlerini icra edecek. İlk kez 2002-2003 yılında kurulan 45 kişilik koronun 37'si imam ve müezzin. Koroya, bir emekli albay ve bir genel cerrah keman ile bir avukat ve iki öğretmen de eşlik etmişti .