Dumlupınar Üniversitesinde Nevruz Ateşi Yakılarak, Halk Oyunu Gösterisi Sunuldu

Kütahya'da, baharın müjdecisi sayılan Nevruz, Dumlupınar Üniversitesi'nde ateş yakılıp halk oyunu gösterisi izlenerek kutlandı.

DPÜ'nün Merkez Yerleşkesi'deki Rektörlük binası önünde düzenlenen törende konuşan DPÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, ilkbaharın karşılanmasından dolayı yeni bir başlangıç olan 21 Mart'ın yüzyıllardan beri kutlandığını hatırlattı.

Özellikle bazı kesimlerin Nevruzu bahane ederek insanlıkla bağdaştırılamayacak eylemlere giriştiğini ifade eden Prof. Dr. Karaaslan, şöyle konuştu:

''Hangi bayram silah, terör ve kanla kutlanır. Böyle bir bayram örneği yok. Bayrama neşe sevinç ve heyecan veren duygular dışındaki olaylar anlamsız ve geçersizdir. Nevruzu, kardeşliğin geleceğini bin yıllara taşıyan sağlam bir temel ve kardeşliğimizi artırmanın vesilesi olarak görüyoruz. Kim ne anlam yüklerse yüklesin, Nevruz kardeşlik, beraberlik ve ülkemizi daha ileri ufuklara taşımanın anlamı olarak görülmektedir. 21 Mart'ın taşıdığı sembolik anlam çerçevesinde içimizin sevinç ve huzurla dolmasını diliyorum.''

DPÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hacı Murat Arabacı ise Nevruz'u, dünyadaki 300 milyon Türk'ü birbirine kenetleyerek yanan bir ateş olaraka niteledi.

Katılımcılar, halk oyunu gösterisini izledikten sonra Prof. Dr. Karaaslan'ın yaktığı Nevruz ateşinin üzerinden atladı .