Sinop Üniversitesi'nde Ulaşım Konulu Toplantı Yapıldı

Sinop Üniversitesi'nde öğrencilerin talepleri üzerine ulaşım konulu toplantı gerçekleştirildi.

Eğitim Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, üniversite öğrencilerinin ulaşım konusunda yaşadıkları sıkıntılar ve çözüm önerileri görüşüldü.

Toplantıya, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dursun Dilek, Trafik Şube Müdürü Uğur Üstün, Öğrenci Konseyi Başkanı Osman Kılıç, Sinop Dolmuşçular Kooperatifi Başkanı Seyit Ali Çetin ve öğrenciler katıldı.

Toplantıda konuşan Rektör Bircan, toplantıyı yapmalarının amacının öğrencilerin dolmuş ücretleri ve ulaşım saatleri ile ilgili sıkıntılarını çözmek olduğunu söyledi. Ulaşım konusunda tüm tarafları öğrencilerin karşısına çıkardıklarını belirten Bircan, şunları kaydetti:

''Üniversitemiz için çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Öğrencilerimizin kampüs hayatını yaşayabilmesi için gerekli imkanları sağlamaya çalışıyoruz. Henüz çok genç bir üniversiteyiz, ama kurumumuzu ilerilere taşımak için azimle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bizim varoluş sebebimiz öğrencilerimiz. Öğrencilerimiz varsa biz de varız. Hem öğrencilerimiz hem de güzel ilimiz Sinop her şeye layık. Biz de tüm bunları sağlamaya çalışıyoruz.''

Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül ise Sinop Üniversitesi öğrencilerini temiz ve güvenli bir ortamda yaşatmak için çalıştıklarını söyledi. Sinop'un bir çok avantaj ve dezavantaja sahip olduğunu belirten Ergül, ''Kentimizin imkansızlıklarının yanında birçok da avantajı var. Sinop kaderine terk edilmiş bir şehir ve hala kullanılmayı bekleyen yüzde 51'lik bir potansiyeli var. Bu kaynaklar bizlerin ve sizlerin katkılarıyla değerlendirilecek'' diye konuştu.

Öğrencilerin dolmuş ücretleri konusunda sorularını cevaplandıran Dolmuşçular Kooperatifi Başkanı Seyit Ali Çetin de dolmuş ücretlerinde ülkedeki akaryakıt maliyetlerinin yüksek olmasına rağmen indirime gittiklerini ifade ederek, dolmuşlarda ilgili yaşanan her türlü sıkıntıda öğrencilerin kendilerine şikayette bulunmalarını istedi.
Kaynak: AA