Yaşlılar Haftası Etkinlikleri Kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda Tören Düzenlendi

Antalya'da Yaşlılar Haftası dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda tören gerçekleştirildi.

Törene, Antalya Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Afife Taş, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkan Vekili Emin Sözen ve huzurevi sakinleri katıldı. Tören öncesinde alana gelen öğrenciler, yaşlıların ellerini öptü. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Yardımcısı Cevheroğlu, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Törende konuşan Fethi Bayçın Huzurevi sakini Lütfi Dostoğlu, yaşlıların, ailelerin temel direği olduğunu belirtti. Dostoğlu, yaşlıların sadece özel günlerde ve haftalarda değil, yılın her günü hatırlanması gerektiğini söyledi.

Toplumsal yaşamın temel kuralının karşılıklı sevgi ve saygı olduğunu ifade eden Dostoğlu, ''Yaşlılara bugün gösterilecek sevgi ve saygı, gelecek kaygılarımızı azaltacak ve hangi yaştan olursa olsun tüm bireylerin yaşama güvenle bakmasını sağlayacaktır'' dedi.

Toplumsal dayanışmanın önemli göstergelerinden birinin de yaşlıların sorunlarının en aza indirilmesi olduğunu belirten Dostoğlu, yaşlılarına sahip çıkan toplumların, medeniyeti yakalamış toplumlar olduğunu bildirdi.

Tören sonunda, yaşlılar ile öğrenciler müzik eşliğinde eğlendi .