Nevşehir’de Üniversiteli Gençlerden Çanakkale Yürüyüşü

Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla, Nevşehir’in Gülşehir ilçesinde yaklaşık bin öğrenci Hırka Dağına tırmandı.

Nevşehir’de Üniversiteli Gençlerden Çanakkale Yürüyüşü
Öğrenciler zirvede şehitler için dua etti. 18 Mart Çanakkale Zaferi 'nin 97.yıldönümü nedeniyle Nevşehir Üniversitesi 'ne bağlı Gülşehir Meslek Yüksekokulu tarafından, ' 'Çanakkale Şehitleri 'ne Vuslat Yürüyüşü ' ' düzenlendi. Yaklaşık bin öğrenci şehitler için Hırka Dağı 'nı tırmanarak Çanakkale Savaşı 'nda şehit olan 250 bin kişi için dua etti.

Yürüyüşe öğrencilerin yanı sıra Nevşehir Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Çetin Pekacar, AİİT Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ali Kozan, Gülşehir Kaymakamı Mesut Yakuta, Belediye Başkan Yrd.Onur Atar, Garnizon Komutanı Yunus Şahan, Jandarma Komutanı Salih Bulut, İlçe Müftüsü Nuh Aslan, Gülşehir Anadolu Lisesi Tarih Kulübü Danışmanı Tayfur Urgenc, Gülşehir Lisesi Müdürü Rasim Aykac, Gülşehir MYO Müdür Yrd.Ahmet Koırkmaz ile birlikte bir çok akademisyen ve okul müdürü katıldı.Yürüyüşe katılanlara zirvede kavrulmuş buğday ve üzüm hoşafı dağıtıldı.

Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Çetin Pekacar yürüyüş sonunda yaptığı açıklamada, vatanın yalın bir toprak parçası olmadığını ve her zerresinin şehit kanıyla sulandığını belirtti. Türk milletinin yaşadığı ve yaşattığı her yerde, hatta savaşlarında bile merhamet, sevgi, hoşgörü olduğunu kaydeden Pekacar, “Aksini düşünen varsa açsın tarihin tozlu sayfalarını, 1915 Çanakkalesine baksın. Siperde yaralı Anzak askerini mermi yağmuru altında tedavi için düşman siperine bırakma cesaretini hangi duyguyla açıklayabiliriz. Fakat dünya çok acımasız. Esir milletlerin pozisyonuna düşmek istemiyorsak yüreğimizdeki imanı ilimle hasretmeliyiz. Aksi taktirde bizi bölüp parçalamak isteyenlere cesaret vermiş oluruz” dedi.

Gülşehir MYO Müdür Yrd. Ahmet Korkmaz ise: ' 'Bu gün Çanakkale 'de Hakk 'a yürüyen şehitlerimizi anmak için burada toplandık. Şubat 1915 'ten Ocak 1916 'ya kadar tam 11 ay denizde başlayıp, hava saldırıları ile devam eden karada süngü savaşları ile sona eren Mehmetçiğin kahraman vatan savunması, Şehitkalesi, Destankalesi, Sonkalesidir, bu topraklar. Çanakkale; Bir hilal uğruna, 250 bin Vatan evladının bu kutsal vatan topraklarını savunmak için toprağın bağrına girdiği Şehitkaledir.Tarihimiz Yemende kızgın çöllerde, Çanakkale 'de derin sularda, Sarıkamış 'ta dondurucu soğukta kendini ülkesine feda eden Anadolu çocuklarının hüzünlü hikayesini barındırır” diye konuştu.
Kaynak: İHA