Kur'an'da Adı Geçen Yiyeceklerle Kurulan Sofra 400 Kişiyi Ağırladı

Tokat’ta faaliyet gösteren Hande Hanımlar Derneği, farklı bir sosyal etkinliğe imza attı.

Kur'an'da Adı Geçen Yiyeceklerle Kurulan Sofra 400 Kişiyi Ağırladı
Hande Hanımlar Derneği üyeleri ve Tokatlı hanımlar, 'Kur 'an Sofrası' adını verdikleri etkinlikte Kur'an-ı Kerim'de adı geçen tahıllar hariç 31 çeşit ürünle birbirinden leziz yemekler hazırladı. Hazırlanan yiyecekler yaklaşık 400 kişilik davetli topluluğu ile paylaşıldı.

Tokat 'ta eczacı olan ve derneğin tüm faaliyetlerine öncülük eden Gülten Arslan, yaptıkları etkinlik hakkında bilgi verdi. “Biz, Hande Hanımlar Derneği olarak başka şehirlerden gelen ekonomik durumu iyi olmayan her çocuğu kendi çocuğumuz gibi görerek hem maddi hem de manevi olarak yanlarında olmaya, onların sorunlarını çözme konusunda elimizden geldiği kadar destek vermeye, onlara sahip çıkmaya çalışıyoruz. Bizler bir insanı kurtaran tüm insanlığı kurtarmış gibidir düsturunu şiar edindik. ' diyen Arslan, daha önce dernek olarak birçok organizasyon yaptıklarını, fakat bu organizasyonun Tokat 'ta ilk olma özelliğine ve güzelliğine sahip olduğunu vurguladı.

Kur'an-ı anlamak, O 'nun içerisinde adından söz edilen birbirinden güzel yiyecekleri bir araya getirmenin, bunlarla birbirinden leziz yüzlerce yemek yapıp ortaya çıkarmanın tarifi mümkün olmayan bir mutluluk olduğunu ifade eden Arslan, 'Cenab-ı Hak bizlere o kadar çok yiyecek ve serinleyeceğimiz içecekler vermiş ki, helal dairede fazlası ile kafi gelmektedir. Sofralarımızda inandık dostluk kurmaya. İlahi Kelam'la zikredilenleri koyduk soframıza. Kur 'an soframızla ruh ve uzvu doyurmak için çıktık yola.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Kur 'an-ı Kerim tilavetinin ardından program, Tıbbı Nebevi sunumu ile devam etti. Hz. Muhammed (SAV)'in sağlık ve gıdalar ile ilgili tavsiyelerinden oluşturulan sunum ilgiyle takip edildi.

Organizasyonun sonunda Kur 'an-ı Kerim'de adı geçen ürünlerle Tokat 'lı bayanların hazırladıkları birbirinden leziz yiyecekler açık büfe olarak davetlilere ikram edildi.